Malik Bentaieb on aina ollut yrittäjähenkinen

LTU Malik BentaiebOsakas Malik ­Bentaieb on nimitetty LTU-Urakointi Oy:n toimitusjohtajaksi ja hallituksen puheenjohtajaksi. Järjestelyn seurauksena hänestä tuli myös yhtiön pääomistaja. Entinen pääomistaja Reijo Järvinen luopui operatiivisesta johdosta mutta jatkaa edelleen hallituksessa.

Bentaieb on tyytyväinen uuteen järjestelyyn. ”Täällä on ollut hyvä tekemisen meno. Tästä on hyvä jatkaa, avoimella meiningillä.”

Vantaalainen LTU-Urakointi työllistää noin parisataa ihmistä. Viime vuonna liikevaihto oli 14,7 miljoonaa euroa. Bentaiebin mukaan tänä vuonna yritys voisi kyllä kasvaa selvästikin, mutta hän lähtee pääomistajana hakemaan lisäeuroja hallitusti.

”Tilauskanta on jo nyt huomattavasti isompi kuin viime vuonna vastaavana aikana. Rajoitamme liikevaihdon kasvun 15–16 miljoonaan euroon. Emme halua kasvaa ­liian nopeasti.”

LTU-Urakoinnille kertyy kasvua uudiskerrostalojen tasoite- ja maalausliiketoiminnasta, mikä on perinteisesti ollut sille ydinurakkaa. Maakuntakohteet yritys on Bentaiebin mukaan sulkenut nyt pois, koska LTU-Urakointi haluaa toimia vain pääkaupunkiseudulla.

”Olemme vahvoja uudiskerrostalopuolella ja nimenomaan pääkaupunkiseudulla. Siksi halusimme leikata kaikki rönsyt pois.”

Viimeiset 3 vuotta Ben­taieb työskenteli LTU-Urakoinnin operatiivisessa johdossa ja vastasi osaltaan urakkaneuvotteluista. Hän siirtyi LTU-Urakointiin yrityskaupan myötä, kun se osti Fimcon Tasoite ja maalauksen. ­Bentaieb oli yksi Fimconin kolmesta omistajasta.

”Olen aina ollut yrittäjähenkinen ja halunnut kantaa vastuuta, vaikka olen ollut toisen palveluksessa.”
”Vastuun kantamista opin jo nuorena miehenä, kun minut otettiin konkarikirvesmiesten porukkaan laudoittamaan. Heillä oli todella kova työmoraali. Myöhässä ei töihin tultu, ja kahvitunti oli sen 12 minuuttia eikä yhtään pidempään. Sen jälkeen olen tehnyt töitä sata lasissa.”

  • Malik Bentaieb
  • Syntynyt Helsingissä vuonna 1974, asuu Tuusulassa
  • Kirvesmies, Mikkelin ammattioppilaitos, 1994
  • Toimitusjohtaja, hallituksen puheenjohtaja, LTU-Urakointi, 29.2.2016–
  • Varatoimitusjohtaja, LTU-Urakointi, 12/2014–2/2016
  • Operatiivinen johtaja, LTU-Urakointi, 8/2012–11/2014
  • 20 vuoden kokemus rakennusalasta eri tehtävissä
  • Harrastaa perheen  lasten kuljettamista  harrastuksiin ja  mökkeilyä

Teksti ja kuva: Merja Mannila, merja.mannila@sanoma.com