Kokeile kuukausi maksutta

Työpäälliköstä kasvoi asuntorakentamisen kippari

Rakennusliike Varte sai kesän alkajaisiksi uuden kipparin asuntorakentamiseen. Ruoriin tarttuu aiemmin yhtiön työpäällikkönä toiminut Tuomas Parvila. Häntä huolestuttavat etenkin nopeasti nousseet materiaalikulut, joissa käytetään välillä liikaakin Ukraina-korttia.

Saappaat vaihtuivat Vartessa reilusti suurempiin. Millaisin mielin uuteen pestiin?

Todella innokkaasti ja uskon, että minulla on tähän paljon annettavaa. Pyrin viemään töitä ripeästi eteenpäin, jotta projektit eivät jää tyhjäkäynnille. Olen rakentanut asuntoja koko työurani ja tiedän kokemuksesta, millaisia pulmia matkan varrella voi tulla vastaan.

Kuvaile itseäsi johtajana – millaiset asiat ja arvot ovat tärkeitä?

Minulla on tehokas tiimi ja tunnen heidät varsin hyvin. Olen esihenkilönä reilu ja rehellinen. Koko ajan pitää kuitenkin kehittyä, ja jokaisen projektin on oltava kannattava. Työpaikalla pitää viihtyä, ja jokaiselle on oltava edellytykset hoitaa työnsä mahdollisimman hyvin.

Millaista markkinasiivua Varte tavoittelee lähivuosina?

Varsinaisen kasvun sijaan keskitymme nyt siihen, että tällä porukalla on jatkossakin töitä. Olemme mukana urakkakilpailuissa, omassa rs-tuotannossa ja toki pyrimme saamaan urakoita myös neuvottelujen kautta.

Miltä näyttää asuntorakentamisen tilanne?

Ajat tulevat olemaan haastavat, sillä kustannukset ovat nousseet reippaasti. Pyrimme aina neuvottelemaan mahdollisimman tiukat materiaalihinnat, mutta osa toimittajista tuntuu nostaneen niitä Ukrainan sodan varjolla ja ilman todellista yhteyttä Euroopan tapahtumiin. Kalliita vuosisopimuksia ei kannata tässä vaiheessa edes tehdä. Kun kysyntä tästä kutistuu, niin eivätköhän hinnatkin ala asettua normaalimmalle tasolle.

Mikä veti aikanaan rakennusalalle?

Tämä on tuntunut oikealta valinnalta jo pienestä pitäen. Tässä saa aikaan näkyvää tulosta ja voi olla mukana mielenkiintoisissa projekteissa.

Mitkä ovat olleet oman työurasi tähtihetkiä?

Uralla eteneminen ja tavoitteiden saavuttaminen on aina palkitsevaa. Toki ensimmäinen kohde vastaavana työnjohtajana on mielessä, kun pääsi vetämään omaa projektia ja suunnittelemaan kohteen tuotannon osalta alusta loppuun saakka.

Fakta: Tuomas Parvila

  • Syntynyt Tuusulassa 1985
  • Rakennusinsinööri, Hamk, 2009
  • Asuntorakentamisen johtaja, Varte, 2022–
  • Työpäällikkö, Varte, 2019–2022
  • Rakennus-/työpäällikkö, SSR Uusimaa ja Pallas, 2016–2019
  • Työnjohtaja, Hartela, 2009–2016
  • Harrastaa laskettelua, maastopyöräilyä, peruskuntoilua salilla ja poluilla

Teksti: Timo Sormunen

Viimeisimmät näkökulmat