Rakennusalan loputkin työehtosopimukset varmistuivat

Rakennusalojen kaksivuotisten työehtosopimusten syntyminen varmistui tänään, kun loputkin Rakennusteollisuus RT:n jäsenliitoista hyväksyivät saavutetut neuvottelutulokset. Rakennusliiton hallitus hyväksyi omalta osaltaan sopimukset jo eilen. Rakennusliitto ja Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ilmoittivat myös valtakunnansovittelijalle hyväksyvänsä LVI -alaa koskevan sovintoesityksen työsuojeluvaltuutetuista.

Rakennusalojen kaksivuotisten työehtosopimusten syntyminen varmistui tänään, kun loputkin Rakennusteollisuus RT:n jäsenliitoista hyväksyivät saavutetut neuvottelutulokset. Rakennusliiton hallitus hyväksyi omalta osaltaan sopimukset jo eilen. Rakennusliitto ja Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ilmoittivat myös valtakunnansovittelijalle hyväksyvänsä LVI -alaa koskevan sovintoesityksen työsuojeluvaltuutetuista.

Rakennusliiton ja RT:n kahdeksan jäsenliiton sopimusten lisäksi Rakennusliitto ja Koneyrittäjien liitto solmivat maarakennusalan työehtosopimuksen, jota noudatetaan kyseisen työnantajaliiton jäsenyrityksissä. Myös tämän alan sopimus on hyväksytty liitoissa.

Kaikkien sopimusten kustannusvaikutus on 5,96 prosenttia vuonna 2008 ja 6,20 prosenttia vuonna 2009. Rakennusteollisuuden liittojen sopimusaloilla työskentelee 75 000 – 80 000 työntekijää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusalan loputkin työehtosopimukset varmistuivat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat