Kokeile kuukausi maksutta

TVO hakee 2,4 miljardin euron korvauksia Olkiluodon viivästymisestä

Siemens AG:n mukaan Teollisuuden Voima Oyj ei ole vielä esittänyt välimiesoikeudelle virallista vastinettaan Olkiluoto 3:n rakentamisen viivästymisen syitä koskevassa kiistassa. Saksalaisyhtiö kertoi kuitenkin eilisen tulosjulkistuksensa yhteydessä, että TVO on esittänyt oikeuden virallista käsittelyä edeltävässä kirjeenvaihdossa olevansa oikeutettu noin 2,4 miljardin euron korvauksiin Siemens-Areva-konsortiolta. Konsortio puolestaan vaatii TVO:lta noin 1 miljardin euron saatavia ja lisäkorvauksia.

Siemens AG:n mukaan Teollisuuden Voima Oyj ei ole vielä esittänyt välimiesoikeudelle virallista vastinettaan Olkiluoto 3:n rakentamisen viivästymisen syitä koskevassa kiistassa. Saksalaisyhtiö kertoi kuitenkin eilisen tulosjulkistuksensa yhteydessä, että TVO on esittänyt oikeuden virallista käsittelyä edeltävässä kirjeenvaihdossa olevansa oikeutettu noin 2,4 miljardin euron korvauksiin Siemens-Areva-konsortiolta. Konsortio puolestaan vaatii TVO:lta noin 1 miljardin euron saatavia ja lisäkorvauksia.

Kuuntele juttu

image

Siemens-Areva-konsortio vei viivästyksen syitä ja niistä aiheutuvia kustannuksia koskevan kiistan Euroopan keskuskauppakamarin välitystuomioistuimeen joulukuussa.

Olkiluodon kolmosvoimalan rakentamisen aikataulua on siirretty eteenpäin jo moneen kertaan. Viimeksi konsortio ilmoitti voimalahankkeen viivästyvän 38 kuukautta. Alun perin voimalan kaavailtiin valmistuvan alkuvuonna 2009 ja nyt sen siis odotetaan valmistuvan kesällä 2012.

TVO on kertonut aiemmin, että sillä on Areva-Siemensin kanssa kiinteähintainen avaimet käteen -sopimus Olkiluoto 3:n rakentamisesta. Sopimushinta on noin 3 miljardia euroa.

Siemens kertoi maanantaina, että se irtautuu Areva NP S.A.S:stä ja myy 34 prosentin osakeomistuksensa ydinvoimalarakentajasta enemmistön omistavalle ranskalaiskumppanille Areva S.A:lle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “TVO hakee 2,4 miljardin euron korvauksia Olkiluodon viivästymisestä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat