Helsingin Energia ja Senaatti-kiinteistöt ovat solmineet puitesopimuksen, jonka myötä seitsemäntoista valtion arvorakennusta liitetään kaukojäähdytykseen. Jo aiemmin kaukojäähdytykseen on kytketty yhdeksän Senaatti-kiinteistöjen kiinteistöä.

Senaatti laajentaa kaukojäähdytyksen käyttöä kiinteistöissään

Helsingin Energia ja Senaatti-kiinteistöt ovat solmineet puitesopimuksen, jonka myötä seitsemäntoista valtion arvorakennusta liitetään kaukojäähdytykseen. Jo aiemmin kaukojäähdytykseen on kytketty yhdeksän Senaatti-kiinteistöjen kiinteistöä.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Kaukojäähdytyksen saavat tiloihinsa muun muassa Korkein oikeus ja Työ- ja elinkeinoministeriö. Lisäksi lähivuosina aikeissa liittyä ovat muun muassa Kansallisooppera, Poliisitalo, Smolna, Valtioneuvoston linna sekä lukuisa joukko ministeriöitä.

”Kaukojäähdytys on erittäin ekotehokas tapa viilentää rakennuksia. Pelkästään tähän sopimukseen kuuluvien kiinteistöjen osalta säästetään vuosittain noin 7 000 megawattituntia primäärienergiaa verrattuna siihen, että jäähdytys toteutettaisiin kiinteistökohtaisesti. Öljyksi muutettuna tämä vastaa lähes miljoonaa litraa joka vuosi”, Helsingin Energian kaukojäähdytyksen johtaja Niko Wirgentius kertoo.

Siirtyminen kaukojäähdytykseen mahdollistaa entistä paremmin sekä ympäristöasioiden huomioimisen että tehokkaan työympäristön luomisen. Lisäksi arvokiinteistöissä ja suojelluissa rakennuksissa kaukojäähdytyksen ansiosta jäähdytys voidaan tuoda rakennukseen ilman, että joudutaan puuttumaan katto- tai julkisivurakenteisiin.

Helsingin Energian mukaan Helsinkiin on lyhyessä ajassa muodostunut koko Euroopan nopeimmin kasvava kaukojäähdytysverkosto. Kyse on merkittävästä energiankulutukseen ja sitä kautta ilmastonmuutokseen vaikuttavasta asiasta, sillä kaukojäähdytyksellä säästetään paljon energiaa verrattuna perinteiseen kiinteistökohtaiseen jäähdytykseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti laajentaa kaukojäähdytyksen käyttöä kiinteistöissään”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi