Kokeile kuukausi maksutta

Suomen suurin Ikea nousee Rautaruukin rakenteille Tampereella

Rautaruukki toimittaa Tampereelle rakennettavan sisustustavaratalon rungon teräsrakenteet sekä paneelit. Kyseessä on ensimmäinen teräsrunkoinen Ikea Suomessa. Suomen suurimman Ikea-tavaratalon pinta-ala on 35 000 neliömetriä. Ruukin toimituksen arvo on lähes 2 miljoonaa euroa. Ikea-tavaratalo avataan Tampereen Lahdesjärven alueella kesällä 2010.

Rautaruukki toimittaa Tampereelle rakennettavan sisustustavaratalon rungon teräsrakenteet sekä paneelit. Kyseessä on ensimmäinen teräsrunkoinen Ikea Suomessa. Suomen suurimman Ikea-tavaratalon pinta-ala on 35 000 neliömetriä. Ruukin toimituksen arvo on lähes 2 miljoonaa euroa. Ikea-tavaratalo avataan Tampereen Lahdesjärven alueella kesällä 2010.

Ruukin toimitus sisältää rungon suunnittelun, valmistuksen ja asennuksen sekä paneelitoimitukset ja julkisivun elementtisuunnittelun. Hankkeen urakoitsijana toimii Lemminkäinen-konserniin kuuluvien Rakennustoimisto Palmberg Oy:n ja Lemcon Oy:n työyhteenliittymä. Paneelien osalta Ruukin asiakkaana on Icopal-konserniin kuuluva Rovakate.

Projektissa hyödynnetään myös Ruukin paloteknistä suunnittelua, jolla varmistetaan teräsrakenteiden paloturvallisuus tulipalotilanteessa ja valitaan rakennuskohteen eri osiin tehokkain palosuojausmenetelmä.

”Panostamme suunnittelun ja asennuksen sisältäviin ratkaisu- ja järjestelmätoimituksiin, mistä tämä sopimus on hyvä esimerkki. Toimintatapamme ja tekniset ratkaisumme ovat rakentamista nopeuttavia ja kustannustehokkaita”, Ruukki Constructionin Pohjois-Euroopasta vastaava johtaja Sami Eronen sanoo. 

Ruukki on aiemmin osallistunut Ikean rakennuskohteisiin Suomessa, Ruotsissa, Venäjällä ja Puolassa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomen suurin Ikea nousee Rautaruukin rakenteille Tampereella”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat