Kokeile kuukausi maksutta

Haxlog-logistiikkakeskuksen rakentaminen käynnistyy Vantaalla

Haxlog-logistiikkakeskuksen ensimmäisen vaiheen rakentaminen on käynnistymässä puiden raivaustöillä lokakuun alkupuolella Vantaan Hakkilassa. Lahdenväylän ja Koivukylänväylän risteyksen pohjoispuolella sijaitsevalle noin kahdeksan hehtaarin tontille on myönnetty rakennuslupa, joka sallii noin 15 000 neliön logistiikkakiinteistön rakentamisen. Tontin raivaustyöt tekee L&T Biowatti Oy ja rakennuttamisesta vastaa GSP Group Oy. Pääurakoitsijaa ei ole vielä valittu.

Haxlog-logistiikkakeskuksen ensimmäisen vaiheen rakentaminen on käynnistymässä puiden raivaustöillä lokakuun alkupuolella Vantaan Hakkilassa. Lahdenväylän ja Koivukylänväylän risteyksen pohjoispuolella sijaitsevalle noin kahdeksan hehtaarin tontille on myönnetty rakennuslupa, joka sallii noin 15 000 neliön logistiikkakiinteistön rakentamisen. Tontin raivaustyöt tekee L&T Biowatti Oy ja rakennuttamisesta vastaa GSP Group Oy. Pääurakoitsijaa ei ole vielä valittu.

Tontin kehittäjä ja omistaja on sijoitusrahasto Northern European Logistics Fund (NELF), jonka ovat perustaneet kiinteistösijoitus- ja rahastoyhtiö Genesta Property Nordic ja GSP Group. Hanketta rahoittaa kansainvälinen AIG Global Real Estate -kiinteistörahasto.

”Pääkaupunkiseudulla ei ole riittävästi nykyaikaista logistiikkatilaa. Tavoitteenamme on tarjota yrityksille ensimmäisen luokan logistiikkatilaa sijainniltaan erinomaisessa paikassa. Liikenneyhteyksien merkitys on logistiikkakiinteistöille aivan keskeistä. Aluetta kehitetään vastuullisesti ympäristö ja alueen koko infrastruktuuri huomioiden”, sanoo Genestan Suomen toimitusjohtaja Carl-Henrik Roselius.

Nyt käynnistyvä ensimmäinen rakennusvaihe on osa laajempaa noin 16 hehtaarin suuruista tonttia, jolle NELF suunnittelee yhteensä noin 65 000 neliömetriä nykyaikaista logistiikkatilaa. Alueen rakentaminen tapahtuu vaiheittain. Koko hankkeen on tarkoitus olla valmis 4-5 vuoden sisällä, ja sen kustannusarvio on yhteensä noin 80 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Haxlog-logistiikkakeskuksen rakentaminen käynnistyy Vantaalla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat