Kokeile kuukausi maksutta

Hallitus linjasi kosteus- ja hometalkoiden keskeiset toimet

Valtioneuvosto on käsitellyt iltakoulussaan keskiviikkona 14. huhtikuuta kosteus- ja hometalkoiden keskeisiä toimia. Hallitus antaa asiasta periaatepäätöksen toukokuussa. Hallitus päätti helmikuussa 2009 käynnistää viisivuotisen Kosteus- ja hometalkoot -toimenpideohjelman vuosille 2009-2013.

Valtioneuvosto on käsitellyt iltakoulussaan keskiviikkona 14. huhtikuuta kosteus- ja hometalkoiden keskeisiä toimia. Hallitus antaa asiasta periaatepäätöksen toukokuussa. Hallitus päätti helmikuussa 2009 käynnistää viisivuotisen Kosteus- ja hometalkoot -toimenpideohjelman vuosille 2009-2013.

Kuuntele juttu

image

Erityisesti 1960-1980-lukujen rakennuksissa on riskialttiita rakenteita sekä järjestelmiä ja sitä kautta homeongelmia. Nämä rakennukset muodostavat suuren osan rakennuskannastamme ja ovat joka tapauksessa peruskorjausiässä. Homevauriot on järkevää ja taloudellista korjata peruskorjausten yhteydessä, jolloin niiden korjaamisesta ei synny merkittäviä lisäkustannuksia. Erityisesti täytyy panostaa suunnittelun, korjaustyön ja valvonnan laatuun: se mikä korjataan, korjataan oikein ja oikeassa järjestyksessä. Nykyisin koko toimijaketjussa on puutteita: kuntotutkimusten tekemisen, korjaussuunnittelun, korjaustyön sekä valvonnan osaamista on kehitettävä ja lisättävä. Alan toimijoiden pätevyys- ja osaamisvaatimukset täytyy laatia.

Valtion rakennusten kosteus- ja homevauriot ennaltaehkäistään toteuttamalla pitkän tähtäimen ohjelmat niiden tutkimiselle, korjaamiselle ja ylläpidolle. Samoin kiinnitetään huomiota kuluttajan oikeuksiin asunto- ja kiinteistökaupassa. Kosteusvaurioituneisiin taloihin liittyvät riidat lisääntyvät jatkuvasti ja ovat muuttuneet yhä vaikeammin ratkottaviksi. Ohjelman tavoitteena on edistää kuluttajien mahdollisuutta arvioida myynnissä olevaan asuntoon, kiinteistöön tai talopakettiin liittyviä kosteusvaurioriskejä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Hallitus linjasi kosteus- ja hometalkoiden keskeiset toimet”

  1. Julkisten rakennusten ilmanvaihtoa yöksi, viikonlopuiksi ja lomiksi pätkimällä harrastelijaisännöitsijät pilaavat Suomessa työelämän jatkuvuuden, rakennukset ja kansantalouden. Miksi kukaan ei saa muutosta aikaan? 7 t hormissa kosteuden tiivistyessä saa jopa sädesienenkin kasvamaan; mikä mukava tervetulotoivotus aamulla töihin saapuessa työntekijöitä odottaakaan. Sitten ihmetellään masennusta ja poissaoloja ja koulunsa keskeyttäneiden suurta määrää! Saattaapa vielä itse rakennuskin olla silmäkkeeseen kaavoitettu.

    Rakennukset olisi paikaisesti ensiapuna desinfioitava sisäilmaltaan esim. savukaasuttamalla tavaroineen. Ilmanvaihto on pidettävä päällä 24 t, kuten lain henkikin on. Homeista kuolettaviin KALLIISIIN/INVALIDISOIVIIN tauteihin sairastuu jo turhan moni.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat