Kokeile kuukausi maksutta

Hoasin Kalasataman urakkakilpailun voitti ehdotus ”Dinoglyfit”

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön (Hoas) ja Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston yhdessä järjestämä urakkakilpailu Kalasatamassa on ratkennut. Kiinteähintainen KVR-urakkakilpailu oli urakoitsijan ja arkkitehtisuunnittelijan valintamenettely eli laatukilpailu opiskelija-asuntojen ja päiväkodin rakennushankkeesta. Kilpailuun jätettiin määräaikaan mennessä neljä tarjousta, joista arviointiryhmä valitsi ykkössijalle kehityssuosituksin ehdotuksen ”Dinoglyfit”.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön (Hoas) ja Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston yhdessä järjestämä urakkakilpailu Kalasatamassa on ratkennut. Kiinteähintainen KVR-urakkakilpailu oli urakoitsijan ja arkkitehtisuunnittelijan valintamenettely eli laatukilpailu opiskelija-asuntojen ja päiväkodin rakennushankkeesta. Kilpailuun jätettiin määräaikaan mennessä neljä tarjousta, joista arviointiryhmä valitsi ykkössijalle kehityssuosituksin ehdotuksen "Dinoglyfit".

Kuuntele juttu

Voittajaehdotuksen tekijä on NCC Rakennus Oy ja arkkitehtisuunnittelija Anna Brunow Arkkitehtitoimisto Brunow & Maunulasta. Tontille voi asemakaavan mukaan rakentaa 7 350 kerrosneliömetrin kokoisen 8-kerroksisen kerrostalon, johon tulee sijoittaa päiväkoti. Voittaneessa ”Dinoglyfit”-ehdotuksessa on 142 asuntoa sekä noin 700 neliömetrin suuruinen päiväkoti. Rakennustyöt pyritään aloittamaan loppuvuodesta 2010.

Voittajaehdotuksessa on voimakas, omaleimainen ja varma arkkitehtoninen kokonaisote. Asunnot ovat toimivia, selkeitä ja esteettömiä. Yksiöt ovat helposti muunneltavia ei-kantavan väliseinäratkaisun ansiosta. Vaikka osa asunnoista avautuu pohjoiseen, niistä on järjestettävissä hienoja näkymiä kohti Vanhankaupungin selkää. Yhteistilat, harrastetila, saunaosasto ja pesula sijoittuvat luontevasti sisäänkäyntiaulan yhteyteen ja toimivat kohtaamispaikkana edistäen opiskelijoiden yhteisöllisyyttä.

Arviointiryhmän mielestä yksikään neljästä jätetystä ehdotuksesta ei sellaisenaan kyennyt täyttämään asetettuja vaativia kaupunkikuvallisia ja viihtyisän asumisen haasteita.  Arviointiryhmän kehittämissuositukset voittajaehdotukselle koskevat muun muassa rakennusten väliin jäävän aukon vaikutusta korttelin melutasoon, viihtyisämpää keskikäytäväratkaisua sekä joidenkin asuntojen sijainnin ja asuntopohjien tarkentamista.

Helmikuussa 2010 käynnistyneen kutsukilpailun tarkoituksena oli löytää kohteen rakentamiseksi korkeatasoinen ja toteutuskelpoinen ratkaisu, jossa toiminnalliset, esteettiset sekä tekniset ja taloudelliset vaatimukset on ratkaistu tasapainoisesti. Kohteen kokonaistoteutuksen tuli pysyä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) sekä kaupungin päiväkodille asettamissa kustannusraameissa.

NCC Rakennus Oy ja Arkkitehtitoimisto Sarc Oy voittivat vastikään ehdotuksellaan ”Atsimuutti” tontinluovutuskilpailun Kalasataman Stuuvari-korttelin kolmesta tontista.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Hoasin Kalasataman urakkakilpailun voitti ehdotus ”Dinoglyfit””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat