Kokeile kuukausi maksutta

NCC voitti Helsingin Kalasataman tontinluovutuskilpailun

Helsingin kaupungin tontinluovutuskilpailu Kalasataman Stuuvari-korttelin kolmesta tontista on ratkennut. Jätetyistä kahdesta ehdotuksesta voittajaksi valittiin ”Atsimuutti”, jonka takana on Arkkitehtitoimisto Sarc Oy pääsuunnittelijoinaan arkkitehdit Annukka Pietilä ja Jan Söderlund. Toteuttajana toimii NCC Rakennus Oy.

Helsingin kaupungin tontinluovutuskilpailu Kalasataman Stuuvari-korttelin kolmesta tontista on ratkennut. Jätetyistä kahdesta ehdotuksesta voittajaksi valittiin "Atsimuutti", jonka takana on Arkkitehtitoimisto Sarc Oy pääsuunnittelijoinaan arkkitehdit Annukka Pietilä ja Jan Söderlund. Toteuttajana toimii NCC Rakennus Oy.

Stuuvarin kolmelle tontille rakennetaan yhteensä 105 kerrostaloasuntoa sekä ravintola- ja kahvilatiloja. Rakennusoikeutta tonteilla on 9 750 kerrosneliötä. Rakennustöiden arvioidaan alkavan alkuvuodesta 2011 ja ensimmäiset asunnot voivat valmistua kesällä 2012.

Arvosteluryhmän valinnassa ratkaisevaksi tekijäksi muodostui asuntojen toimivuus ja suunnittelu. Voittajaehdotuksessa asuntotyypit ovat monipuolisia ja suuntautuneisuus merelle on hyödynnetty hienosti. Stuuvari-kortteli sijaitsee Kulosaarensillan eteläpuolella ja on osa uutta merellistä kaupunkimaisemaa.

Tonteille rakennettavista asunnoista noin puolet on hitas-asuntoja, joiden keskimääräinen enimmäismyyntihinta on noin 3 400 euroa neliöltä. Kilpailuun kuului lisäksi tonttien pysäköintilaitoksen toteuttaminen ja viereisten tonttien perustusten tekeminen kaupunkipientaloja varten.

Varasijalle lautakunta valitsi ehdotuksen ”Kirjava satama”, jonka oli suunnitellut arkkitehtiryhmä A6 Oy pääsuunnittelijoinaan Tapio Saarelainen ja Jaakko Sutela. Ehdotuksen toteuttajana toimisi SRV Asunnot Oy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC voitti Helsingin Kalasataman tontinluovutuskilpailun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat