HS: Toivo Sukari ajaa taas kauppakeskusta Vihtiin

Liikemies Toivo Sukari ei lannistunut Vihdin Ideaparkin torppaamisesta. Kauppakeskuksen malli ja koko vain ovat muuttuneet, kertoo Helsingin Sanomat. Sukari haluaa pystyttää Vihdin Huhmariin isoista myymälöistä koostuvan ”Miesten maailman”, jonne tulisi vähintään 20-40 suurta, vähintään tuhannen neliön myymälää.

Liikemies Toivo Sukari ei lannistunut Vihdin Ideaparkin torppaamisesta. Kauppakeskuksen malli ja koko vain ovat muuttuneet, kertoo Helsingin Sanomat. Sukari haluaa pystyttää Vihdin Huhmariin isoista myymälöistä koostuvan "Miesten maailman", jonne tulisi vähintään 20-40 suurta, vähintään tuhannen neliön myymälää.

Alueelle tulisi muun muassa auto-, vene-, huonekalu- ja kodinkoneliikkeitä. Vaatekauppoja valikoimaan ei tulisi ollenkaan. Myymälät sijoittuisivat 10 hehtaarin alueelle.

Sukari toivoo, että uusi kauppakeskusmalli saisi Ideaparkia vastustavan ympäristöministeriön muuttamaan mielensä, koska henkilöliikennettä olisi vähemmän kuin alun perin suunnitellussa 50 hehtaarin keskuksessa. Vihdin ”Miesten Maailmassa” olisi vuodessa noin kaksi miljoonaa kävijää, kun Lempäälässä heitä on kymmenen miljoonaa.

Vihdin kunnanjohtajan Kimmo Jarvan mukaan nykyinen kaava sallisi uuden hankkeen. Kyseessä olisi runsaasti tilaa vievän kaupan alue, eikä kaupan suuryksikkö, jollaista maakuntakaava ei salli.

Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) tyrmää Helsingin Sanomille hankkeen alkuunsa. Hänen mukaansa kauppakeskus ei ole sellainen liikennettä, matkailua ja logistiikkaa tukeva kaupallinen palvelu, jonka voimassa oleva maakuntakaava sallisi rakentaa Huhmariin.

Sukari toivoo, että seuraava hallitus ymmärtäisi hänen ajatuksiaan paremmin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “HS: Toivo Sukari ajaa taas kauppakeskusta Vihtiin”

Vastaa