Lujabetoni Oy käynnisti viime keväänä Loimaan elementti- ja betonituotetehtaallaan rakennustyöt tuotantolaitoksen liittämiseksi kaukolämpöverkkoon. Investoinnin rakennustyöt ovat piakkoin valmistumassa, ja tehtaan on määrä olla valmis kytkettäväksi kaukolämpöverkkoon syksyn lämmityskauden alkaessa. Investointi säästää Lujabetonin laskujen mukaan vuosittain 30 prosenttia tehtaan nykyisin käyttämästä energiasta.

Lujabetoni leikkaa kolmanneksen energiankulutustaan Loimaan tehtaalla

Lujabetoni Oy käynnisti viime keväänä Loimaan elementti- ja betonituotetehtaallaan rakennustyöt tuotantolaitoksen liittämiseksi kaukolämpöverkkoon. Investoinnin rakennustyöt ovat piakkoin valmistumassa, ja tehtaan on määrä olla valmis kytkettäväksi kaukolämpöverkkoon syksyn lämmityskauden alkaessa. Investointi säästää Lujabetonin laskujen mukaan vuosittain 30 prosenttia tehtaan nykyisin käyttämästä energiasta.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Kaukolämmön Lujabetonin tehtaalle toimittaa Loimaan Kaukolämpö Oy, joka käyttää tuotannossaan 95 prosenttia uusiutuvia energialähteitä.

Kaukolämpöverkkoliittymän lisäksi Loimaan tehtaan kiviainessiiloon asennetaan parhaillaan uutta energiatehokasta ja ympäristöystävällistä täsmälämmitintä, jonka Lujabetoni ja ristiinalainen Steamrator Oy ovat yhdessä kehittäneet. Ylipaineista kuumailmaa ja matalapaineista höyryä puhaltava lämmitin säästää Lujabetonin mukaan energiaa jopa 80 prosenttia verrattuna perinteiseen höyryjärjestelmään.

Lujabetoni osti Loimaan tehtaan vuonna 1995. Aiemmin Laaksosen Sementtivalimo Oy:n nimellä kulkenut tehdas on perustettu vuonna 1935. Vaikka tehdasta on uusittu, lämmitysjärjestelmä on ollut vielä vanhanaikainen ja betoniasemaa ja kiviainessiiloja on lämmitetty kevyellä polttoöljyllä, jota on kulunut vuorokaudessa 1 000 litraa.

Loimaan tehtaalla valmistetaan betonisia valuharkkoja, maatalouselementtejä sekä infrarakentamiseen soveltuvia elementtituotteita, joihin Lujabetoni on erityisesti panostanut tänä vuonna. Yksi Loimaan tehtaan uusista päätuotteista on Luja-Kivisydän-valmisosat, jotka soveltuvat sekä matalaenergia- että passiivirakentamiseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lujabetoni leikkaa kolmanneksen energiankulutustaan Loimaan tehtaalla”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi