Pöyry sopi mäntyöljylaitoksen rakentamisesta Ruotsiin

Pöyryn Energia-liiketoimintaryhmä on saanut Södra Cell AB:n Ruotsin Mörrumin sellutehtaalle rakennettavaa mäntyöljylaitosta koskevan suunnittelu-, hankinta- ja rakennuttamispalvelusopimuksen. Toimeksianto käsittää 4,2 t/h raakamäntyöljyä tuottavan laitoksen apujärjestelmineen. Laitos perustuu Pöyryn omistamaan Hydro Dynamic Separation -teknologiaan. Toimeksiannon arvoa ei ole julkistettu. Projektin toteutusaikataulu on kymmenen kuukautta.

Pöyryn Energia-liiketoimintaryhmä on saanut Södra Cell AB:n Ruotsin Mörrumin sellutehtaalle rakennettavaa mäntyöljylaitosta koskevan suunnittelu-, hankinta- ja rakennuttamispalvelusopimuksen. Toimeksianto käsittää 4,2 t/h raakamäntyöljyä tuottavan laitoksen apujärjestelmineen. Laitos perustuu Pöyryn omistamaan Hydro Dynamic Separation -teknologiaan. Toimeksiannon arvoa ei ole julkistettu. Projektin toteutusaikataulu on kymmenen kuukautta.

Vastaavaan HDS-teknologiaan perustuvaa laitteistoa on asennettu jo 20 sellutehtaaseen Euroopassa, USA:ssa, Kanadassa ja Kiinassa. Pöyryllä on parhaillaan käynnissä vastaava projekti Itävallassa. Pöyryn mukaan tällaiselle laitokselle on ominaista hyvä saanto, hyvä käyttövarmuus ja alhaiset kunnossapitokustannukset, ja se tuottaa laadukasta raakamäntyöljyä.

Södra Cell AB:llä on viisi sellutehdasta, ja ne sijaitsevat Ruotsin Mönteråsissa, Mörrumissa ja Varössa sekä Norjan Toftessa ja Follassa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pöyry sopi mäntyöljylaitoksen rakentamisesta Ruotsiin”

Vastaa