Kokeile kuukausi maksutta

Asuntojen vuokrat jatkoivat nousua loppuvuodesta

Asuntojen vuokrat nousivat vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä 2,9 prosenttia vuoden 2010 vastaavasta jaksosta. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna asuntojen vuokrat nousivat viime vuoden viimeisellä neljänneksellä koko maassa keskimäärin 0,9 prosenttia. Nämä tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimasta asuntojen vuokrien neljännesvuositilastosta.

Asuntojen vuokrat nousivat vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä 2,9 prosenttia vuoden 2010 vastaavasta jaksosta. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna asuntojen vuokrat nousivat viime vuoden viimeisellä neljänneksellä koko maassa keskimäärin 0,9 prosenttia. Nämä tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimasta asuntojen vuokrien neljännesvuositilastosta.

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä koko maassa keskimäärin 3,1 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat koko maassa 1,2 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat nousivat 3,6 prosenttia vuodessa ja muualla Suomessa 2,8 prosenttia.

Espoo-Kauniaisissa vuokrat kääntyivät laskuun

Helsingissä vuokrat nousivat vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä 3,9 prosenttia vuoden 2010 vastaavasta ajasta. Vantaalla vuokrat nousivat vuodessa 3,8 prosenttia. Sen sijaan Espoo-Kauniaisissa vuokrien nousu jäi 1,4 prosenttiin vuodessa ja kolmanteen neljännekseen verrattuna vuokrat jopa painuivat 0,4 prosenttia.

Myös niin sanotuissa kehyskunnissa vuokrien suunta oli selvästi ylöspäin. Vuodessa kasvua kertyi 4,1 prosenttia.

Muista suurista kaupungeista voimakkainta vuokrien kasvua nähtiin Oulussa, missä ne nousivat vuodessa 6,6 prosenttia. Turussa vuokrat nousivat vuodessa 3,9 prosenttia, Kuopiossa 3,5 prosenttia ja Tampereella 3,0 prosenttia.

Jyväskylässä ja Lahdessa vuokrien nousu jäi melko pieneksi. Lahdessa ne kohosivat 1,0 prosenttia vuodessa ja Jyväskylässä 0,5 prosenttia.

Tilastokeskuksen neljännesvuositilasto perustuu työvoimatutkimuksen yhteydessä kerättävään haastatteluaineistoon ja Väestörekisterikeskuksen rakennus- ja huoneistorekisterin tietoihin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntojen vuokrat jatkoivat nousua loppuvuodesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat