Kokeile kuukausi maksutta

TEM, Aalto-yliopisto ja Espoo sopivat puurakentamisen yhteistyöstä

Työ- ja elinkeinoministeriö, Aalto-yliopisto ja Espoon kaupunki allekirjoittivat 15. helmikuuta aiesopimuksen yhteistyöstä, jolla kehitetään modernia suomalaista puurakentamista, koko puutuotealaa sekä siihen liittyvää monialaista osaamista. Tavoitteena on puutuotealan kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen uuden yritystoiminnan, innovaatioiden, uusien tuotteiden ja palveluiden avulla. Yhteistyössä Aalto-yliopisto tutkii puurakentamista TEM:n rahoituksella laajasti ja ensimmäiset kohteet toteutetaan Espooseen.

Työ- ja elinkeinoministeriö, Aalto-yliopisto ja Espoon kaupunki allekirjoittivat 15. helmikuuta aiesopimuksen yhteistyöstä, jolla kehitetään modernia suomalaista puurakentamista, koko puutuotealaa sekä siihen liittyvää monialaista osaamista. Tavoitteena on puutuotealan kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen uuden yritystoiminnan, innovaatioiden, uusien tuotteiden ja palveluiden avulla. Yhteistyössä Aalto-yliopisto tutkii puurakentamista TEM:n rahoituksella laajasti ja ensimmäiset kohteet toteutetaan Espooseen.

Ensimmäiseksi puurakentamisen yhteistyön pilottiympäristöksi on suunniteltu Espoon Otaniemen, Tapiolan ja Keilaniemen aluetta (ns. T3-alue, joka yhdistää tieteen, taiteen ja talouden), jossa toteutetaan lähivuosina mittavaa uudis-, täydennys- ja korjausrakentamista viidellä miljardilla eurolla.

”Käynnistymässä on todella laaja ja pitkäkestoinen hanke, jossa Espoon Tapiolan seudusta muodostuu puurakentamisen ja puuosaamisen monipuolinen näyteikkuna. Haastankin rakennuttajat ja rakennusliikkeet yhdessä kaikkien puualan toimijoiden kanssa heti alussa mukaan tähän asumis- ja kaupunkimiljöön kehityshankkeeseen”, aiesopimuksen TEM:n puolesta allekirjoittanut elinkeinoministeri Jyri Häkämies sanoo.

Aalto-yliopistossa puualan koulutusta ja tutkimusta voidaan toteuttaa puutuotetekniikan, -rakentamisen ja -arkkitehtuurin sekä muotoilun asiantuntijoiden osaamista yhdistäen.

”Puunjalostus ja materiaalitekniikka elävät murroskautta. Tutkimus tuo jatkuvasti uutta tietoa biopohjaisista materiaaleista ja niiden hyödyntämismahdollisuuksista”, Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri toteaa.

”Kaupungin rooli on se, että tämä ei jää pelkäksi hankkeeksi, vaan Espoosta muodostuu todellinen puurakentamisen osaamisen keskittymä ja merkittävä käyttöönottaja. Yhteistyö tuottaa sekä tutkimustietoa että uutta liiketoimintaa. Yksityisten ja julkisten rakennusten lisäksi tarkoitus on toteuttaa myös kokonaisia asuinalueita, joiden identiteetti nojaa vahvasti puun käyttämiseen”, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “TEM, Aalto-yliopisto ja Espoo sopivat puurakentamisen yhteistyöstä”

Vastaa