Espoo kaavailee Tapiolan kouluun 32 miljoonan peruskorjausta

Espoon kaupunginhallitus hyväksyi 7. toukokuuta osaltaan Tapiolan koulun ja lukion perusparannuksen hankesuunnitelman. Kolmessa vaiheessa 1958–1988 rakennetun rakennuksen kunto on huono. Rakennuksessa on todettu mikrobivaurioita ja sisäilmaongelmia, joiden aiheuttamien terveysriskien vuoksi koulu ja lukio ovat siirtyneet väistötiloihin syyslukukauden 2011 alussa. Hankkeen kustannusarvio on 32 miljoonaa euroa. Lopullisesti asiasta päättää valtuusto.

Espoon kaupunginhallitus hyväksyi 7. toukokuuta osaltaan Tapiolan koulun ja lukion perusparannuksen hankesuunnitelman. Kolmessa vaiheessa 1958–1988 rakennetun rakennuksen kunto on huono. Rakennuksessa on todettu mikrobivaurioita ja sisäilmaongelmia, joiden aiheuttamien terveysriskien vuoksi koulu ja lukio ovat siirtyneet väistötiloihin syyslukukauden 2011 alussa. Hankkeen kustannusarvio on 32 miljoonaa euroa. Lopullisesti asiasta päättää valtuusto.

Peruskorjaushankkeen rakennustöiden on tarkoitus alkaa joulukuussa 2013 ja valmistua marraskuussa 2015. Rakennus otetaan uudelleen käyttöön tammikuussa 2016.

Rakennuksen nykyinen laajuus on 10 250 bruttoneliötä. Sen alkuperäinen arkkitehtonisesti arvokas liikunta-juhlasaliosa ja viimeisin, muun muassa auditorion ja ruokasalin sisältävä laajennusosa, peruskorjataan. Muut osat puretaan ja rakennetaan uudelleen. Tarvittavia uusia ilmanvaihdon konehuoneita toteutetaan laajennuksina. Pihat peruskorjataan, jäsennetään ja niiden käytettävyyttä parannetaan. Yleisellä alueella Tapionkentällä sijaitseva koulun liikuntakenttä peruskorjataan samanaikaisesti koulurakennuksen kanssa. Hankkeen kustannusarvio sisältää myös liikuntakentän peruskorjauksen.

Perusparannuksen tavoite on terveellinen ja turvallinen sekä energiatehokkuudeltaan nykyistä parempi rakennus. Koulun ja lukion yhteenlaskettua oppilasmäärää vähennetään noin 960 oppilaasta noin 860 oppilaaseen. Henkilökunnan määrä on noin 90.

Opinmäki jäi pöydälle

Kaupunginhallitus jätti yksimielisesti pöydälle Suurpeltoon suunnitellun Opinmäen uudisrakennuksen hankesuunnitelman. Opinmäki on tarkoitus rakentaa kahdessa vaiheessa.

Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan tilat Espoon kansainväliselle koululle ja suomenkieliselle peruskoululle, suomen- ja englanninkielisen päivähoidon tilat sekä Matinkylän suuralueen liikuntahalli. Kuntalaiskäyttöä varten tulee kirjasto sekä kahvila. Ensimmäisen vaiheen hankesuunnitelman tavoitehinta on 50 miljoonaa euroa.

Toisessa vaiheessa rakennetaan omat tilat nuorisopalveluille, työväenopistolle ja asukaspuistolle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoo kaavailee Tapiolan kouluun 32 miljoonan peruskorjausta”

Vastaa