Kokeile kuukausi maksutta

Näin tienaat rakennusalan tehtävissä kuntasektorilla

Tilastokeskus on jälleen kerännyt kuntasektorilla työskentelevien palkansaajien ansioita viime syksyltä. Rakentamisen parissa kuntasektorilla työskentelevien säännöllisen työajan keskiansio oli 2 971 euroa kuukaudessa lokakuussa 2011. Ansiot olivat hieman paremmat kuin kuntasektorilla keskimäärin. Kuntasektorin kaikkien palkansaajien säännöllisen työajan keskiansio oli kuukausipalkkaisilla
2 848 euroa.

Tilastokeskus on jälleen kerännyt kuntasektorilla työskentelevien palkansaajien ansioita viime syksyltä. Rakentamisen parissa kuntasektorilla työskentelevien säännöllisen työajan keskiansio oli 2 971 euroa kuukaudessa lokakuussa 2011. Ansiot olivat hieman paremmat kuin kuntasektorilla keskimäärin. Kuntasektorin kaikkien palkansaajien säännöllisen työajan keskiansio oli kuukausipalkkaisilla
2 848 euroa.

image

Rakentamisen säännöllisen työajan ansiot olivat ylemmän korkeakouluasteen tutkinnon suorittaneilla keskimäärin 4 139 euroa kuukaudessa, alemman korkeakouluasteen tutkinnon suorittaneilla 3 619 euroa kuukaudessa, alimman korkea-asteen tutkinnon suorittaneilla 3 169 euroa kuukaudessa ja keskiasteen tutkinnon suorittaneilla 2 318 euroa kuukaudessa.

Tilastojen laatimisen periaatteet

Säännöllisen työajan ansio sisältää peruspalkan lisäksi euromääräisinä maksetut vuosisidonnaiset lisät, henkilökohtaiset lisät, työaikalisät, muut säännöllisen työajan lisät sekä luontoisedut.

Tilastokeskus keräsi ansiotiedot kuntien palkansaajista, jotka olivat kunnan tai kuntayhtymän palveluksessa lokakuun ensimmäisenä arkipäivänä. Tiedustelussa ovat mukana kokoaikaiset, osa-aikaiset ja sivutoimiset palkansaajat. Palvelussuhteen luonteen mukaisesti kohdejoukko jakautuu vakinaisiin, määräaikaisiin, työllistettyihin, harjoittelijoihin ja oppisopimussuhteisiin työntekijöihin. Tiedustelun ulkopuolelle jäivät kuitenkin työmarkkinatuen mukaisesti tehdyllä työharjoittelusopimuksella palkatut.

Rakennusalan palkat kuntasektorilla lokakuussa 2011

Toimialoittain
Säännöllisen työajan keskiansio euroa/kk
 
  Talonrakentaminen 3 640 Maa- ja vesirakentaminen 3 020 Erikoistunut rakennustoiminta 2 650   Arkkitehti- ja ins.palvelut ja niihin liittyvä tekninen konsultointi     2 843      Yhdyskuntasuunnittelu 2 793      Muu rakennustekninen palvelu 2 879  Ammattiluokittain
Säännöllisen työajan keskiansio euroa/kk   Rakennustoiminnan tuotantojohtajat
 4 530 Maa- ja vesirakentamisen erityisasiantuntijat 3 850 Ympäristötekniikan erityisasiantuntijat 3 268 Talonrakennuksen arkkitehdit 3 812 Maisema-arkkitehdit 3 951 Yhdyskunta- ja liikennesuunnittelijat  3 777 Rakentamisen asiantuntijat 2 873      Talonrakentamisen asiantuntijat 3 215      Maa- ja vesirakentamisen asiantuntijat 2 978 Rakennusalan työnjohtajat  2 929 Isännöitsijät  3 272 Rakennustyöntekijät ym. 2 331      Talonrakentajat 2 165      Kirvesmiehet ja rakennuspuusepät 2 238      Muut rakennustyöntekijät ym. 2 866 Rakennusten viimeistelytyöntekijät  2 571      Putkiasentajat 2 590      Ilmastointi- ja jäähdytyslaiteasentajat 2 490 Maalarit ja rakennuspuhdistajat  2 155 Rakennussähköasentajat  2 383 Maa- ja vesirakentamisen avustavat työntekijät 2 091 Rakennusalan avustavat työntekijät 1 643  

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Näin tienaat rakennusalan tehtävissä kuntasektorilla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat