Kokeile kuukausi maksutta

Katso rakennusalan palkat kuntasektorilla

Tilastokeskus on kerännyt kuntasektorilla työskentelevien palkansaajien ansioita viime syksyltä. Rakentamisen parissa kuntasektorilla työskentelevien säännöllisen työajan keskiansio oli 2 857 euroa kuukaudessa lokakuussa 2010. Ansiot olivat hieman paremmat kuin kuntasektorilla keskimäärin. Kuntasektorin kaikkien palkansaajien säännöllisen työajan keskiansio oli kuukausipalkkaisilla 2 778 euroa.

Tilastokeskus on kerännyt kuntasektorilla työskentelevien palkansaajien ansioita viime syksyltä. Rakentamisen parissa kuntasektorilla työskentelevien säännöllisen työajan keskiansio oli 2 857 euroa kuukaudessa lokakuussa 2010. Ansiot olivat hieman paremmat kuin kuntasektorilla keskimäärin. Kuntasektorin kaikkien palkansaajien säännöllisen työajan keskiansio oli kuukausipalkkaisilla 2 778 euroa.

image

Rakentamisen säännöllisen työajan ansiot olivat ylemmän korkeakouluasteen tutkinnon suorittaneilla keskimäärin 4 118 euroa kuukaudessa, alemman korkeakouluasteen tutkinnon suorittaneilla 3 621 euroa kuukaudessa, alimman korkea-asteen tutkinnon suorittaneilla 3 074 euroa kuukaudessa ja keskiasteen tutkinnon suorittaneilla 2 220 euroa kuukaudessa.

Tilastojen laatimisen periaatteet

Säännöllisen työajan ansio sisältää peruspalkan lisäksi euromääräisinä maksetut vuosisidonnaiset lisät, henkilökohtaiset lisät, työaikalisät, muut säännöllisen työajan lisät sekä luontoisedut.

Tilastokeskus keräsi ansiotiedot kuntien palkansaajista, jotka olivat kunnan tai kuntayhtymän palveluksessa lokakuun ensimmäisenä arkipäivänä. Tiedustelussa ovat mukana kokoaikaiset, osa-aikaiset ja sivutoimiset palkansaajat. Palvelussuhteen luonteen mukaisesti kohdejoukko jakautuu vakinaisiin, määräaikaisiin, työllistettyihin, harjoittelijoihin ja oppisopimussuhteisiin työntekijöihin. Tiedustelun ulkopuolelle jäivät kuitenkin työmarkkinatuen mukaisesti tehdyllä työharjoittelusopimuksella palkatut.

Rakennusalan palkat kuntasektorilla lokakuussa 2010

 

Toimialoittain  Säännöllisen työajan keskiansio euroa/kk    Talonrakentaminen 3 564 Maa- ja vesirakentaminen 2 903 Erikoistunut rakennustoiminta 2 601   Arkkitehti- ja ins.palvelut ja niihin liittyvä tekninen konsultointi  2 806 Yhdyskuntasuunnittelu 2 765 Muu rakennustekninen palvelu  2 840

 

Ammattiluokittain Säännöllisen työajan keskiansio euroa/kk   Rakennustoiminnan tuotantojohtajat  4 532 Maa- ja vesirakentamisen erityisasiantuntijat 3 751 Ympäristötekniikan erityisasiantuntijat 3 229 Talonrakennuksen arkkitehdit 3 756  Maisema-arkkitehdit 3 788 Yhdyskunta- ja liikennesuunnittelijat  3 693 Rakentamisen asiantuntijat 2 895      Talonrakentamisen asiantuntijat  3 120      Maa- ja vesirakentamisen asiantuntijat 2 893 Rakennusalan työnjohtajat  2 884 Isännöitsijät  3 185 Rakennustyöntekijät ym. 2 263      Talonrakentajat 2 172      Kirvesmiehet ja rakennuspuusepät 2 157      Muut rakennustyöntekijät ym. 2 669 Rakennusten viimeistelytyöntekijät  2 435      Putkiasentajat 2 543      Ilmastointi- ja jäähdytyslaiteasentajat 2 154 Maalarit ja rakennuspuhdistajat  2 117 Rakennussähköasentajat  2 350 Maa- ja vesirakentamisen avustavat työntekijät 2 012 Rakennusalan avustavat työntekijät 1 649

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Katso rakennusalan palkat kuntasektorilla”

Vastaa