Kokeile kuukausi maksutta

Valtio osallistuu Olympiastadionin perusparannukseen

Valtio maksaa puolet Olympiastadionin perusparannuksesta. Talouspoliittisen ministerivaliokunnan puolto merkitsee käytännössä, että perusparannushanke toteutuu. Valtion osallistumisen edellytyksenä on, että Helsingin kaupunki osallistuu stadionin perusparannukseen samalla summalla. Koko hankkeen kustannusarvio on tässä vaiheessa vajaat 200 miljoonaa euroa nollaverokannalla.

Valtio maksaa puolet Olympiastadionin perusparannuksesta. Talouspoliittisen ministerivaliokunnan puolto merkitsee käytännössä, että perusparannushanke toteutuu. Valtion osallistumisen edellytyksenä on, että Helsingin kaupunki osallistuu stadionin perusparannukseen samalla summalla. Koko hankkeen kustannusarvio on tässä vaiheessa vajaat 200 miljoonaa euroa nollaverokannalla.

Alkuvaiheessa tarve on 5,9 miljoonaa euroa. Tästä päätetään tämän vuoden toisessa lisätalousarviossa. Toistaiseksi valtiovarainministeriö on ehdottanut suunnittelukustannuksiin 2,5 miljoonan euron määrärahaa.

Perusparannushankkeen on määrä valmistua vuonna 2018. Suunnittelutöiden jälkeen ensimmäiseksi rakennetaan stadionille katos.

Helsingiltä jo myönteinen periaatelinjaus

Helsingin kaupungin rahoitusjohtajan Tapio Korhosen mukaan peruskorjaushanke etenee aivan suunnitelmien mukaisesti. Kaupungin budjetissakin on periaatelinjaus rahoituksesta. Vielä on lopullisesti päättämättä, miten rahoitus käytännössä toteutetaan.

Korhonen muistuttaa, että kautta vuosien periaatteena on ollut, että stadionin korjauskustannukset jaetaan tasan valtion ja kaupungin kesken. Koska kyse on näinkin suuresta asiasta, lopullisen päätöksen tekee kaupunginvaltuusto.

Kunnallispoliitikkojen keskuudessa tunnutaan suhtauduttavan myönteisestä hankkeeseen. Kevättalvella Helsingin Sanomien haastattelussa kolmen suurimman valtuustoryhmän johtajat antavat tukensa hankkeelle.

Stadion-säätiön selvitys Olympiastadionin uudistamisesta julkistettiin vasta helmikuun alussa.

Olympiastadion valmistui vuonna 1938 vuoden 1940 olympiakisoja varten. Sodan vuoksi kisat peruutettiin. Suomi sai järjestettäväkseen vuoden 1952 olympialaiset. Kaikkien aikojen ensimmäiset yleisurheilun MM-kilpailut käytiin stadionilla vuonna 1983.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Valtio osallistuu Olympiastadionin perusparannukseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat