Kokeile kuukausi maksutta

Alvar Aallon suunnitteleman Jyväskylän yliopiston rakennuksen uudistushanke valmistui

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy on saanut päätökseen Jyväskylän yliopiston liikunta- ja terveystieteiden tiedekuntarakennuksen mittavan uudistuksen. Alvar Aallon suunnitteleman rakennuksen remontti aloitettiin helmikuussa 2011 ja rakennus otetaan käyttöön jälleen elokuussa 2012. Jyväskylän yliopiston kampuksella sijaitsevan rakennuksen pinta-ala on yhteensä 9 458 neliömetriä. Hankkeen kustannusarvio oli noin 12 miljoonaa euroa.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy on saanut päätökseen Jyväskylän yliopiston liikunta- ja terveystieteiden tiedekuntarakennuksen mittavan uudistuksen. Alvar Aallon suunnitteleman rakennuksen remontti aloitettiin helmikuussa 2011 ja rakennus otetaan käyttöön jälleen elokuussa 2012. Jyväskylän yliopiston kampuksella sijaitsevan rakennuksen pinta-ala on yhteensä 9 458 neliömetriä. Hankkeen kustannusarvio oli noin 12 miljoonaa euroa.

Tiedekuntarakennuksen sisäilmakorjauksen yhteydessä tehostettiin myös tilankäyttöä ja tehtiin joitakin käyttötarkoitusten muutoksia tilojen nykyaikaistamiseksi. Lisäksi työtiloihin saatiin pitkään kaivattu jäähdytys.

”Kyseessä oli todella laaja sisäilma- ja talotekninen korjaus. Liikuntarakennus on Alvar Aallon käsialaa. Talo uudistettiin täysin vanhoja periaatteita kunnioittaen ja rakennuksen voidaan katsoa nyt palvelevan useita tulevia sukupolvia. Remontissa korjattiin vauriokohteita ja riskirakenteita sekä tehtiin huomattavia parannuksia ilmanvaihtoon”, kiinteistökehitysjohtaja Aki Havia Suomen Yliopistokiinteistöiltä kertoo.

”Alvar Aallon rakennuksen ainutlaatuisuus ja henki ovat säilyneet kohteessa, jonka kansallinen merkitys on kiistaton. Kulttuurihistoriallisen rakennuksen arvokkuus ja omaleimaisuus, tilojen toiminnallisuus ja onnistunut korjausrakentaminen turvaavat tulevien vuosien terveellisen opiskelu- ja työympäristön”, Jyväskylän yliopiston hallintojohtaja Kirsi Moisander sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Alvar Aallon suunnitteleman Jyväskylän yliopiston rakennuksen uudistushanke valmistui”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat