Vantaa jatkaa asuntomessujen valmistelua liito-oravista huolimatta

Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajana sekä Vantaan asuntomessutoimikunnan ja Marja-Vantaa-toimikunnan puheenjohtajana toimiva kansanedustaja Tapani Mäkinen toteaa, että Marja-Vantaalla vuonna 2015 pidettävien asuntomessujen valmistelu jatkuu eteen tulleista haasteista huolimatta.

Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajana sekä Vantaan asuntomessutoimikunnan ja Marja-Vantaa-toimikunnan puheenjohtajana toimiva kansanedustaja Tapani Mäkinen toteaa, että Marja-Vantaalla vuonna 2015 pidettävien asuntomessujen valmistelu jatkuu eteen tulleista haasteista huolimatta.

Vantaan kaupunginvaltuusto hyväksyi kesäkuun kokouksessaan alueen asemakaavan. Hyväksymisen jälkeen on kuitenkin tullut tietoon, että liito-oravien sijoittuminen on tiedossa ollutta laajempaa kyseisellä kaava-alueella. Tämän lisäksi Askiston omakotiyhdistys on valittanut messualueen kaavasta Helsingin hallinto-oikeuteen. Valituksen perusteena on kaava-alueen lentomelu.

Tapani Mäkinen pitää kaavaan liittyviä ongelmia harmillisina, mutta niistä huolimatta hän korostaa asioiden olevan hoidettavissa määrätietoisilla ja yhteistyöhön perustuvilla toimenpiteillä.

”Liito-oravien pesimisestä saatujen uusien havaintojen perusteella asuntomessualueen asemakaavaa on tarpeen muuttaa vain kaavan läntisimmässä osassa, sillä vain yksi pesäpuu sijaitsee asuntokorttelissa. Mikä tulee olemaan tarvittavan kaavamuutoksen laajuus, varmentuu ELY-keskuksen kanssa käytävässä viranomaisneuvottelussa elokuun lopussa. Tarvittava kaavamuutos sekä mahdollinen uusi asemakaava on vietävissä läpi Vantaan päätöksenteossa nopeutetulla valmisteluaikataululla”, Mäkinen toteaa.

”Asuntomessualueen asemakaava perustuu voimassaolevaan Marja-Vantaan osayleiskaavaan sekä maakuntakaavaan. Alue sijoittuu kokonaisuudessaan osayleiskaavan lentomeluvyöhykkeelle 3 (LDEN 50–55 dB), joka ei aseta asumiselle minkäänlaisia rajoituksia. Kaupungin näkemyksen mukaan asemakaava on laadittu kaikilta osin maankäyttö- ja rakennuslain mukaan, joten kaupunki pitää Askiston omakotiyhdistyksen valitusta aiheettomana. Hallinto-oikeus on aiemmin hylännyt Keimolanmäen asemakaavasta osittain samalla perusteella tehdyn valituksen. Kaupunki tulee käytettävissä olevin keinoin vaikuttamaan siihen, että hallinto-oikeus käsittelisi asian mahdollisimman nopeasti.”

Mäkinen korostaa, että edellä olevilla perusteilla ei ole minkäänlaista tarvetta pohtia asuntomessuille korvaavaa järjestämispaikkaa. Ulkoiset tekijät ovat aina osa kaavaprosessia, ja ne tulee tälläkin kertaa ottaa huomioon osana kaavaprosessia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vantaa jatkaa asuntomessujen valmistelua liito-oravista huolimatta”

Jätä kommentti