Kokeile kuukausi maksutta

Aalto-yliopistoon perustetaan puurakentamisen professuuri

Kouvolan kaupunki, Suomen Metsäsäätiö ja MTK:n säätiö ovat lahjoittaneet Aalto-yliopistolle yhteensä 1,4 miljoonaa euroa tukemaan puurakennetekniikan professuurin perustamista.

Kouvolan kaupunki, Suomen Metsäsäätiö ja MTK:n säätiö ovat lahjoittaneet Aalto-yliopistolle yhteensä 1,4 miljoonaa euroa tukemaan puurakennetekniikan professuurin perustamista.

”Puurakentamisen professuuri on jo maamme uusiutuvien luonnonvarojen tehokkaan hyödyntämisen kannalta merkittävä kansallinen edistysaskel. Puun ominaisuuksien tehokkaassa hyödyntämisessä olemme vasta alkutaipaleella”, professori Juha Paavola Aalto-yliopiston rakennustekniikan laitokselta sanoo.

Aalto-yliopiston tavoitteena on lisätä suomalaista puurakentamisen osaamista ja puutuoteratkaisujen käyttöä. Uuden professuurin kautta on tarkoitus edistää tutkimuksen suhteita elinkeinoelämään, puualan yritysten verkottumista sekä parantaa työllisyyttä ja viennin edellytyksiä.

Kouvolan kaupunki lahjoittaa professuuriin viiden vuoden ajan 180 000 euroa vuosittain, Suomen Metsäsäätiö 50 000 euroa ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton Säätiö 50 000 euroa.

Kouvolan kaupunki tavoittelee Aalto-yliopiston kumppanina merkittävää roolia puurakennusalan tutkimus-, kehitys- ja yritystoiminnan edistäjänä ja kehittäjänä. Yliopiston tutkimusta ja opetusta hyödynnetään Kymenlaakson Ammattikorkeakoulun ja Kouvolan seudun ammattiopiston opetuksen kehittämisessä.

”Kouvolan kannalta on kysymys ekologian ja ekonomian yhdistämisestä. Kouvola on menettänyt viimeisten parinkymmenen vuoden aikana tuhansia työpaikkoja sellu- ja paperiteollisuudesta. Kysymys on ennen kaikkea uusista työpaikoista, joita voidaan luoda puuta raaka-aineenaan käyttävälle puutuote- ja puurakentamissektorille”, Kouvolan kaupungin elinkeinojohtaja Aimo Ahti toteaa.

Suomen Metsäsäätiö haluaa lahjoituksellaan edistää puurakentamisen imagon muutosta ja uusia puunkäytön muotoja. Säätiö myös uskoo professuurin helpottavan pulaa puualan osaajista. MTK:n säätiö puolestaan pitää tärkeänä, että suomalaisen puuraaka-aineen jalostusastetta nostetaan panostamalla tutkimukseen ja osaamiseen. 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Aalto-yliopistoon perustetaan puurakentamisen professuuri”

  1. Aallossa on kyllä ollut puurakentamisen professuuri jo toistakymmentä vuotta, mutta sitähän ei Aallon tiedotus tiedä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat