Kokeile kuukausi maksutta

Rosatom: Ydinvoimalan rakentaminen luo tuhansia työpaikkoja Suomeen

Pyhäjoen ydinvoimalaprojektin kehityssopimuksen Fennovoiman kanssa allekirjoittanut Rusatom Overseas lupaa, että ydinvoimalaprojekti luo tuhansia työpaikkoja Suomeen. Samalla yhtiö antaa ymmärtää hankkeen pysyvän aikataulussaan ja kustannusten säilyvän sovitulla tasolla.

Pyhäjoen ydinvoimalaprojektin kehityssopimuksen Fennovoiman kanssa allekirjoittanut Rusatom Overseas lupaa, että ydinvoimalaprojekti luo tuhansia työpaikkoja Suomeen. Samalla yhtiö antaa ymmärtää hankkeen pysyvän aikataulussaan ja kustannusten säilyvän sovitulla tasolla.

”Ydinvoimalan rakennustyöt voivat luoda Suomeen noin 2 500 työpaikkaa ja kiihkeimmässä vaiheessaan jopa noin 4 000 työpaikkaa. Lisäksi ydinvoimalan rakentaminen luo paljon työpaikkoja siihen liittyvillä toimialoilla: esimerkiksi Venäjällä yksi voimalarakentamisen työpaikka voi luoda seitsemän työpaikkaa siihen liittyville aloille”, Rusatom Overseasin suhdetoiminnasta vastaava johtaja Ivan Dybov toteaa yhtiön tiedotteessa.

Dybovin mukaan Rusatom Overseas kykenee myös hallitsemaan projektin aikataulua ja kustannuksia.

”Projektin odotetaan olevan toteuttamiskelpoinen, sillä toimittajalla on laaja kokemus ydinvoimaloiden rakentamisesta. Parhaillaan yhtiöllä on meneillään 28 voimalan rakennusprojektit ympäri maailmaa. Siten toimittajalla on kyky menestyksekkäästi hallita rakennusprosessin kustannuksia ja aikataulua.”

Ilmeisesti tämän kommentin taustalla on parhaillaan Olkiluotoon rakennettava kolmosvoimala. Areva–Siemens-konsortion vetämän hankkeen aikataulu on venynyt jo useilla vuosilla ja samalla myös kustannukset ovat paisuneet. Areva ja tilaaja Teollisuuden Voima kiistelevät siitä, kenen vastuulla kasvavat kustannukset ovat.

Fennovoima ja venäläisen Rosatomin tytäryhtiö Rusatom Overseas julkistivat 3. heinäkuuta projektin kehityssopimuksen, joka tähtää sopimukseen ydinvoimalan toimittamisesta Pyhäjoelle. Kyseessä ei ole vielä varsinainen laitostoimitussopimus, vaan nyt tehdyssä sopimuksessa on linjattu tavoitteet, joiden mukaan yhtiöt pyrkivät neuvotteluissa kohti laitostoimitussopimusta. Varsinainen laitostoimitussopimus on tarkoitus allekirjoittaa vuoden 2013 loppuun mennessä. Lisäksi yhtiöt neuvottelevat Rusatom Overseasin tulosta Fennovoiman omistajaksi yhden kolmanneksen osuudella.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Rosatom: Ydinvoimalan rakentaminen luo tuhansia työpaikkoja Suomeen”

  1. Oikein, ostetaan jo koiteltua tekniikkaa eikä mitään ranskalaista testitekniikkaa.

  2. Ydinvoimalan rakennustyöt voivat luoda Suomeen noin 2 500 työpaikkaa ja kiihkeimmässä vaiheessaan jopa noin 4 000 työpaikka.

    Eli Suomeen tulee tuo määrä työpaikkoja ulkomaisille työntekijöille, näinhän se menee.

    1. ”Samalla yhtiö antaa ymmärtää hankkeen pysyvän aikataulussaan ja kustannusten säilyvän sovitulla tasolla.”

      Tulee mieleen eräs rakennus joka on jo nyt maailman kallein vaikkei valmis, ja joka maksaa aina vaan maltaita vaikka sähkäreitä on pidetty 1,5 euron tuntiliksallakin töissä. Tuon tarunomaisen reaktorin rakentaminen alkoi 2005, käytössä piti olla 2009 mutta kun ei vieläkään, mutta kuulemma ehkä 2015 tai 2016. Kustannukset ovat pompsahtaneet nyt jo luvatusta 3 miljardista 8,5 miljardiin euroon. Tuskin näitä virheitä toistetaan kuitenkaan, on niin paljon uusiakin virheitä mitä voidaan tehdä.

      Ymmärrän että täällä terrori-iskut, tsunamit ja järistykset ovat harvinaisempia ja Suomi on syrjässä metropoleista ja vähemmän vahingollinen paikka tuottaa muidenkin ydinsähköt ja haudata muidenkin ydinjätteet. mutta mitä tulee aikatauluihin, budjettiin ja työllistävään vaikutukseen, se että yhtiö ”antaa ymmärtää” ei tarkoita minulle mitään, mutta tuskinpa minulta kysytään.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat