Kokeile kuukausi maksutta

”Omakotitalon lvi-urakoiden laskut olisi pitänyt sotkea Espoon vuokrakohteen laskuihin”

PK-Putki Oy Keravalta on tehnyt poliisille tutkintapyynnön Rakennustoimisto Reno-Rakennuksen ja sen lähipiiriin kuuluvien henkilöiden kohteissa tehtävistä kolmesta lvi-urakasta. Kyseessä on kaksi omakotitalotyömaata ja yksi kerrostalokohde. PK-Putken osakkaan Jukka Kuuselan mukaan Reno-Rakennus irtisanoi sopimuksen epäasiallisin perustein.

PK-Putki Oy Keravalta on tehnyt poliisille tutkintapyynnön Rakennustoimisto Reno-Rakennuksen ja sen lähipiiriin kuuluvien henkilöiden kohteissa tehtävistä kolmesta lvi-urakasta. Kyseessä on kaksi omakotitalotyömaata ja yksi kerrostalokohde. PK-Putken osakkaan Jukka Kuuselan mukaan Reno-Rakennus irtisanoi sopimuksen epäasiallisin perustein.

Kuuselan mukaan Helsingissä rakenteilla olevat luksustason omakotitalot rakennetaan Reno-Rakennuksesta puolet omistavan Juha Salmisen lähipiiriin kuuluvalle kahdelle yksityishenkilölle.

”Salminen pyysi PK-Putkea, että näiden kahden omakotitalon lvi-urakoiden laskut häivytetään Espoon kaupungin vuokrataloyhtiön urakoiden maksueriin. Sen kohteen korjausurakoitsija on Reno-Rakennus ja PK-Putki aliurakoi lvi-työt. Tähän emme suostuneet. Joku muu on varmaan suostunut, sillä työmaalla tehtyjen havaintojen perusteella voisi päätellä, että omakotitalojen materiaalivirtoja on pyöritelty Reno-Rakennuksen kautta. Siitä kertovat työmaalla havaitut lähetyslistakopiot. Omakotitalojen todellinen rakentaja näyttäisikin olevan Salminen”, Kuusela sanoo.

Reno-Rakennuksen Salminen kiistää jyrkästi, että hän olisi pyytänyt lähipiirilleen tehtävien omakotitalojen laskujen häivyttämistä Espoon Asuntojen urakoiden maksueriin.

”En koskaan, kertaakaan. Se on täyttä fuulaa. Minä teen kanteen tästä ilman muuta. Meillä oli urakkasopimukset poikani ja hänen anoppinsa talosta. Hän (Kuusela) näköjään tekee mitä vaan nyt aiheuttaakseen vahinkoa”, Salminen sanoo.

”He jättivät urakkansa kesken, ja me jouduimme purkamaan sen sopimuksen. Tässä lienee syy kostoon. Sanoin pojalle, että teetetään itse erityistilintarkastus, niin on oikeutta varten kättä pitempää, kun sen aika koittaa”, Salminen sanoo.

Espoon Asunnoille tieto ehdotetusta omakotitalojen lvi-laskujen sekoittamisesta vuokrakohteen laskuihin tuli täytenä yllätyksenä.

Pirkanmaan käräjäoikeus päätti viime viikolla Reno-Rakennuksen saneerausmenettelyn käynnistämisestä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 9 kertaa

9 vastausta artikkeliin “”Omakotitalon lvi-urakoiden laskut olisi pitänyt sotkea Espoon vuokrakohteen laskuihin””

 1. Täähän on ihan normaali käytäntö ollut jo vuosikymmeniä,valitettavasti

 2. Maan tapa, duunarit vie taskuissaan ja herrat autoissaan. Mitä isompi pamppu sen suurempi rosvo ainakin, kun puhutaan julkisesta hallinnosta.

 3. Helsingin kaupungin yksityisenä urakoitsijana toimivat yritykset tekevät samaa oravannahkakauppaa useasti kaupungin palveluksessa olevien kanssa.Monella henkilöllä jotka toimivat esim rakennusviraston palkkalistoilla on omia yrityksiä jotka tarjoavat samoja palveluksia yrityksenä työajan jälkeen.Kaupunki palkkaa myös usein entisiä yrittäjiä kaupungin palkkalistoille ilman mitään työhakemuksia.Näin toimitaan ainakin itäisessä piiriissä.

 4. Kyseinen LVI-urakoitsija on vuosien varrella aiheuttanut niin paljon kaaosta ympärilleen, että taitaa olla heillä peiliin katsomisen paikka.. Suomen lainsäädännöllä saa näköjään kaikenlaiset säheltäjät tehdä mitä huvittaa ja syyttää omasta pätemättömyydestään muita, näin täällä!

  1. Taitaa olla kuitenkin näin. Tuosta firmassa ei luottoa saada
   jos ei ole luottoasiat kunnossa: eli pitäisi varmaan maksaa erääntyneet maksut et hommat voisivat
   jatkua niin kuin pitää!

   1. Tarkoitin firmasta?
    Mitäpä tiedä Lvi-firman kaverit ovat alansa huippuja ja siispä
    mistä on kyse silloin, saamisista.

    1. Eli niin se vaan on, laskut pitää maksaa;-)

  2. Totta puhut jos tarkoitat PK-putkea..

 5. Rakennusala…voi voi voi voi…
  Harmi, ettei tekopyhyyttä pystyy mitenkään rahastaa. Olisi Suomen bkt ongelmat kerralla hoidettu.

  Suomessa on noin 300 000 rakennusalalla työskentelevää henkilöä. Ja joka paikassa kehutaan, miten Suomi on maailman rehellisintä kanssaa – täällä ollaan maailman kierointa kanssa. Kadulta löydetyn lompakon voi rauhassa palauttaa omistajalleen, koska omat taskut ovat jo pullollaan hyvävelimullesullerahoja. Vain pohjalla oleva rakennusalan ihminen asuu vuokrakämpässä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat