Kokeile kuukausi maksutta

Teknos ostaa maaliliiketoimintaa Tanskasta

Teknos on 28. marraskuuta allekirjoittanut sopimuksen tanskalaisen Burcharths Farve & Lakfabrik A/S:n maaliliiketoiminnan ostamisesta. Ostetun liiketoiminnan arvo on noin 60 miljoonaa Tanskan kruunua (n. 8 M€), ja kaikki Burcharths Farve & Lakfabrik A/S:n työntekijät siirtyvät Teknoksen palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Teknos on 28. marraskuuta allekirjoittanut sopimuksen tanskalaisen Burcharths Farve & Lakfabrik A/S:n maaliliiketoiminnan ostamisesta. Ostetun liiketoiminnan arvo on noin 60 miljoonaa Tanskan kruunua (n. 8 M€), ja kaikki Burcharths Farve & Lakfabrik A/S:n työntekijät siirtyvät Teknoksen palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Ostetun liiketoiminnan lopullinen haltuunotto tapahtuu vuoden 2014 ensimmäisen neljänneksen aikana, jolloin Burcharthsin liiketoiminta ja valmistus siirtyvät Teknoksen Vamdrupin tehtaalle, joka on vain 15 päässä nykyisestä valmistuspaikasta.

Burcharths on erikoistunut koneiden ja laitteiden sekä moottoreiden lohkojen metallimaaleihin. Yrityksellä on toimintaa Tanskan ja Ruotsin lisäksi Puolassa ja Saksassa. Tehty yrityskauppa vahvistaa Teknoksen asemaa erityisesti vesiohenteisten metallimaalien markkinoilla Skandinaviassa ja Pohjois-Euroopan maissa.

Teknoksen globaaleja liiketoiminta-alueita ovat tällä hetkellä metalliteollisuuden jauhe- ja nestemaalit, teollisen puunjalostuksen pinnoitteet, kauppa- ja rakennusmaalit sekä erikoispinnoitteet.

Teknoksen liikevaihdon arvioidaan olevan noin 280 miljoonaa euroa vuonna 2013, mikä tarkoittaa noin 7 prosentin kasvua viime vuoteen. Myös operatiivinen tulos paranee edellisestä vuodesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Teknos ostaa maaliliiketoimintaa Tanskasta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat