Kokeile kuukausi maksutta

Teknos mukaan puolalaiseen yhteisyritykseen

Puolan markkinoille syntyy uusi metallimaalien toimija, kun Teknos yhdistää voimansa puolalaisen maalinvalmistaja Olivan kanssa. Teknos ja Oliva allekirjoittivat 23. elokuuta sopimuksen, jonka mukaan yhtiöt yhdistyvät. Uusi yhtiö toimii Teknos-Oliva-nimellä. Sopimus vaatii vielä muun muassa kilpailuviranomaisten luvan, mutta yhdistyminen saataneen päätökseen lokakuun loppuun mennessä.

Puolan markkinoille syntyy uusi metallimaalien toimija, kun Teknos yhdistää voimansa puolalaisen maalinvalmistaja Olivan kanssa. Teknos ja Oliva allekirjoittivat 23. elokuuta sopimuksen, jonka mukaan yhtiöt yhdistyvät. Uusi yhtiö toimii Teknos-Oliva-nimellä. Sopimus vaatii vielä muun muassa kilpailuviranomaisten luvan, mutta yhdistyminen saataneen päätökseen lokakuun loppuun mennessä.

Olivalla on vahva markkina-asema metalli- ja venemaaleissa Puolassa. Yrityksessä työskentelee noin 90 henkeä, ja sen toimitilat ja tuotantolaitokset sijaitsevat Gdyniassa. Liikevaihto on noin 8 miljoonaa euroa. Uuden Teknos-Oliva-yhtiön liikevaihto tulee olemaan yli 20 miljoonaa euroa. Tuotanto jatkuu Gdyniassa.

Olivan konsernijohtaja Krzysztof Bruski siirtyy Teknos-Olivan palvelukseen ja jatkaa työtään hallintoneuvoston jäsenenä. Teknos-Olivan toimitusjohtajana toimii Teknoksen Puolan yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Piotr Niedziolka.

Teknos on toiminut Puolassa yli 15 vuotta. Myyntiyhtiö sijaitsee Varsovassa ja aluetoimisto Lodzissa. Teknoksella on Puolassa vahva markkina-asema metalliteollisuuden maaleissa. Moderneissa puuteollisuuden maaleissa Teknos on maassa markkinajohtaja.

Teknoksella on yhtiöt 12 Euroopan maassa. Myyntiä on lisäksi oman edustajaverkoston välityksellä pariinkymmeneen muuhun Euroopan maahan. Suomessa Teknoksen tuotantolaitokset sijaitsevat Rajamäellä ja Helsingissä, jossa toimii myös yhtiön pääkonttori ja toinen tutkimuskeskuksista.

Konsernin palveluksessa on noin 900 henkeä. Sen liikevaihto on noin 200 miljoonaa euroa. Vuonna 1948 perustettu Teknos kuuluu Suomen suurimpien perheyritysten joukkoon.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Teknos mukaan puolalaiseen yhteisyritykseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat