Kokeile kuukausi maksutta

Teknos osti Tikkurilan Venäjän jauhemaalitoiminnan

Teknos Group Oy on ostanut Tikkurila Oyj:n ruotsalaiselta tytäryhtiöltä Dickursby Holding AB:ltä sen Venäjän jauhemaaliiketoiminnan eli OOO Tikkurila Powder Coatingsin koko osakekannan ja liiketoiminnot. Tikkurila Powder Coatings myy ja markkinoi tuotteitaan Venäjällä Ohtek-tuotemerkillä, ja sillä on tuotantolaitos Pietarissa. Kaupan toteutuminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Teknos Group Oy on ostanut Tikkurila Oyj:n ruotsalaiselta tytäryhtiöltä Dickursby Holding AB:ltä sen Venäjän jauhemaaliiketoiminnan eli OOO Tikkurila Powder Coatingsin koko osakekannan ja liiketoiminnot. Tikkurila Powder Coatings myy ja markkinoi tuotteitaan Venäjällä Ohtek-tuotemerkillä, ja sillä on tuotantolaitos Pietarissa. Kaupan toteutuminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Tikkurila Powder Coatingsin liikevaihdon arvioidaan olevan noin 2,3 miljoonaa euroa vuonna 2010, ja yhtiö työllistää noin 50 henkilöä. Yhtiöllä on itsenäinen tuotanto, myynti ja tuotekehitys tukemassa jauhemaalitoimintaa. Tehdas jatkaa toimintaansa OOO Teknos-Ohtek -nimellä, ja sen koko henkilökunta siirtyy Teknos-konsernin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Teknos kertoo Pietarin Powder Coatingsin oston tukevan yhtiön kasvustrategiaa ja tekevän konsernista merkittävän toimijan Venäjän markkinoilla. Teknoksen mukaan yritysosto vahvistaa sekä Teknos-Infralit- että Ohtek-tuotteiden markkina-asemaa Venäjällä. Teknos integroi ostetut liiketoiminnot osaksi konsernin ydinliiketoimintoihin kuuluvaa jauhemaaliliiketoimintaa.

Pietarin tehdas on keskittynyt pienpanostuotantoon sekä erikoisjauhemaaleihin, jotka täydentävät hyvin Teknoksen Rajamäen tehtaan jauhemaaliosaamista. Teknoksen mukaan Pietarin tehtaan siirtyminen voimakkaasti jauhemaaleihin panostavaan konserniin tuo mukanaan monia etuja muun muassa tuotekehityksessä, tekniikassa ja raaka-ainehankinnoissa. Tämä taas parantaa Pietarin tehtaan kilpailukykyä ja kannattavuutta.

Teknoksella on Venäjän kaupassa pitkät perinteet. Oma myyntiyhtiö OOO Teknos on Moskovassa ja Pietarissa toimii yhteisyritys OOO Teknos Deko, joka valmistaa kauppa- ja kaupparakennusmaaleja.

Tikkurila luopuu jauhemaaleista

Yrityskaupan myötä Tikkurila puolestaan luopuu teollisuuskäyttöön tarkoitetuista jauhemaaleista, koska ne eivät kuulu yhtiön ydinliiketoimintaan. Tikkurilalla ei ole kaupan jälkeen enää lainkaan jauhemaaleihin liittyvää toimintaa.

Tikkurila on kaupan jälkeen neljä maalitehdasta Venäjällä. Yhtiön tuotteita myydään Tikkurila-, Teks-, Finncolor- ja Gamma-tuotemerkillä yli 5 000 vähittäismyymälässä. Tikkurilalla on Venäjällä noin 1 500 työntekijää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Teknos osti Tikkurilan Venäjän jauhemaalitoiminnan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat