Kokeile kuukausi maksutta

WasaCon urakoi monitoimitalon Kokkolaan

Kokkolan kaupunginhallituksen nimeämä rakennustoimikunta on 14. marraskuuta valinnut Isokylän monitoimitalon urakoitsijat. Hankkeen pääurakoitsijaksi valittiin WasaCon Oy. Projektin kaikkien urakoiden arvonlisäveroton hinta on vajaa 16 miljoonaa euroa. Monitoimitalon ennakoitu valmistumisaika on kesäkuu 2015. Kaupunginhallitus päätti monitoimitalon rakentamisesta 11. marraskuuta.

Kokkolan kaupunginhallituksen nimeämä rakennustoimikunta on 14. marraskuuta valinnut Isokylän monitoimitalon urakoitsijat. Hankkeen pääurakoitsijaksi valittiin WasaCon Oy. Projektin kaikkien urakoiden arvonlisäveroton hinta on vajaa 16 miljoonaa euroa. Monitoimitalon ennakoitu valmistumisaika on kesäkuu 2015. Kaupunginhallitus päätti monitoimitalon rakentamisesta 11. marraskuuta.

Kuuntele juttu

image

Monitoimitalon putki- ja ilmanvaihtourakoitsijaksi valittiin Lemminkäinen Talotekniikka Oy, sähköurakoitsijaksi Asentaja Group Jakobstad Ab Oy ja rakennusautomaatiourakoitsijaksi RAU-Service Oy.

Isokylän monitoimitalon bruttopinta-ala on 10 868 neliömetriä ja tilavuus 48 500 kuutiometriä. Taloon tulee neuvolan, päiväkodin, esiopetuksen, perusopetuksen, kehitysvammaisten opetuksen, nuorisotoimen ja seurojen sekä yhdistysten toiminnat saman katon alle.

Alun perin suunnittelun lähtökohtana oli Isokylän peruskoulun peruskorjaus ja laajennus. Jo alkuvaiheessa selvisi, että vanhan koulurakennuksen kunto oli niin heikko, että sen korjaamisen kustannukset olisivat nousseet uudisrakennuksen hintaa vastaaviksi. Lisäksi kasvavan Isokylän kaupunginosan oppilasennusteet, nykyinen palvelutarjonta sekä nykyisten kunnallista palvelua tarjoavien rakennusten tarkoituksenmukaisuus ja kunto tällä alueella suuntasivat suunnittelun monitoimitaloratkaisuksi.

Monitoimitalon tilojen muunneltavuudella ja monikäyttöisyydellä päästään ratkaisuun, joka tarjoaa laajan palvelukokonaisuuden saman katon alla. Tiloilla pystytään vastaamaan muuttuvaan palvelutarpeeseen myös tulevaisuudessa. Lisäksi valitulla ratkaisulla vältetään päällekkäisiä toimintoja ja tiloja.

Hankkeesta järjestettiin keväällä 2012 arkkitehtuurikutsukilpailu, jossa arkkitehtitoimisto Perkon kilpailuehdotus ”Puhto” valittiin suunnittelun pohjaksi. Siinä ”kylämäisessä rykelmässä” yhteen kootut neliömäiset rakennusosat ovat vapaamuotoisessa järjestyksessä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “WasaCon urakoi monitoimitalon Kokkolaan”

 1. Ranskan kielellä ’con’ tarkoittaa kusipäätä.

  1. Noh entäs mitä tarkoittaa suklaa Saksaksi..
   Jos nyt aletaan puhumaan kielillä 🙂

   1. Kertoo kyllä suomalaisten kielipäästä, ’con’ yhdistetään convict- rikoksesta tuomittuun terminä.

    Eli Vaasan rikolliset, vielä W-voimistettuna.

 2. tai Wasa Construction,, vaikkea juttuja näma kieliongelmat

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat