Kokeile kuukausi maksutta

Rautaruukki lopettaa komponenttiliiketoimintansa Ukrainassa

Rautaruukin Rakentamisen tuotteet -liiketoiminta keskittyy jatkossa Ukrainassa asuinrakentamisen kattoliiketoiminnan kehittämiseen ja lopettaa komponenttiliiketoiminnan maassa. Ruukki siirtää Ukrainassa sijaitsevat komponenttiliiketoiminnan paneelilinjat pois hyödynnettäväksi muilla markkinoilla. Päätös johtaa arviolta noin 90 hengen vähennystarpeeseen.

Rautaruukin Rakentamisen tuotteet -liiketoiminta keskittyy jatkossa Ukrainassa asuinrakentamisen kattoliiketoiminnan kehittämiseen ja lopettaa komponenttiliiketoiminnan maassa. Ruukki siirtää Ukrainassa sijaitsevat komponenttiliiketoiminnan paneelilinjat pois hyödynnettäväksi muilla markkinoilla. Päätös johtaa arviolta noin 90 hengen vähennystarpeeseen.

Yhtiön mukaan Ukrainan poliittinen kriisi on vähentänyt ja edelleen vähentämässä investointeja, joista komponenttiliiketoiminta on vahvasti riippuvainen. Sen sijaan asuinrakentamisen kattotuotteissa Ruukilla on Ukrainassa merkittävä markkinaosuus ja hyvin tunnettu brändi. Yhtiö jatkaa kattotuotteiden valmistusta Kopylovin tehtaalla Kiovan ulkopuolella.

”Ukrainan taloudellisesta lamasta johtuen paneelilinja on ollut vajaakäytöllä. Talven poliittinen kriisi on heikentänyt tilannetta entisestään, minkä vuoksi päätimme keskittyä kattoliiketoimintaan, joka on huomattavasti tasaisempaa liiketoimintaa. Ukrainan kriisi ei ole juurikaan näkynyt asuinrakentamisen kuluttajakysynnän heikentymisenä. Komponenttiliiketoiminnassa paneelilinjan siirto tukee muiden, kasvavien markkinoiden hyödyntämistä ja säästää tulevia investointeja”, Ruukin Rakentamisen tuotteet -liiketoiminnasta vastaava johtaja Marko Somerma sanoo.

Ruukin mukaan toimenpiteillä ei ole merkittävää vaikutusta yhtiön tulokseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rautaruukki lopettaa komponenttiliiketoimintansa Ukrainassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat