MTV Uutiset: Rautaruukin Tammisen kultainen kädenpuristus yli 1,3 miljoonaa

MTV Uutisten tutkiva ryhmä on selvittänyt valtioyhtiöiden palkkioita. Rautaruukin toimitusjohtajan tehtävät jättänyt Sakari Tamminen on selvityksen mukaan oikeutettu 1 324 000 euron kultaiseen kädenpuristukseen. Kultaisella kädenpuristuksella tarkoitetaan irtisanomiskorvausta. Siihen ei lasketa irtisanomisajan palkkaa.

Olavi Huhtala nimitettiin Rautaruukin toimitusjohtajaksi

Rautaruukin uusi hallitus on nimittänyt SSAB Europe -liiketoiminta-alueen johtajan Olavi Huhtalan oman toimensa ohessa Rautaruukin uudeksi toimitusjohtajaksi syyskuun alusta alkaen. Huhtala on ollut Rautaruukin palveluksessa vuodesta 1987, ja ennen nimitystään SSAB Europen johtoon hän veti Ruukin Teräsliiketoimintaa.

SSAB ei poissulje Ruukki Constructionin myyntiä

Ruotsalainen teräsjätti SSAB ei sulje pois rakentamisyksikkönsä Ruukki Constructionin myymistä. Toimitusjohtaja Martin Lindqvist painottaa, ettei päätöksiä ole kuitenkaan tehty suuntaan tai toiseen. ”Ruukki Construction on meille tärkeä. Jos ilmenee, että joku toinen voisi kehittää sitä meitä paremmin, katsomme asiaa uudelleen”, Lindqvist sanoi maanantaisessa lehdistötilaisuudessa Helsingissä.

Rautaruukki lopettaa komponenttiliiketoimintansa Ukrainassa

Rautaruukin Rakentamisen tuotteet -liiketoiminta keskittyy jatkossa Ukrainassa asuinrakentamisen kattoliiketoiminnan kehittämiseen ja lopettaa komponenttiliiketoiminnan maassa. Ruukki siirtää Ukrainassa sijaitsevat komponenttiliiketoiminnan paneelilinjat pois hyödynnettäväksi muilla markkinoilla. Päätös johtaa arviolta noin 90 hengen vähennystarpeeseen.