Kokeile kuukausi maksutta

Tampere päätti raitiotiehankkeen jatkamisesta

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti eilen 16. kesäkuuta raitiotien suunnittelun jatkamisesta.

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti eilen 16. kesäkuuta raitiotien suunnittelun jatkamisesta.

Valtuusto hyväksyi raitiotien suunnittelun jatkamisen selvällä äänten enemmistöllä 48-18. Raitiotiehankkeen kehitysvaihe alkaa välittömästi ja päättyy vuoden 2016 aikana. Päätös siitä, siirrytäänkö rakentamisvaiheeseen tehdään kaupunginvaltuustossa vuoden 2016 aikana.
Rakentamiseen siirtyminen edellyttää sitä, että nyt alkavassa kehitysvaiheessa päästään sellaiseen toteutuskelpoiseen ratkaisuun, jonka kustannukset eivät ylitä rakennuskustannusindeksiin sidottua 250 miljoonan euron hintaa. Edellytyksenä on myös valtion osallistuminen kustannuksiin 30 prosentin osuudella.

Valtuusto hyväksyi äänestyksen jälkeen myös raitiontien reitin linjauksen Sepänkadun ja Paasikiventien kautta Pispalan kannaksen kohdalla. Raitiotietä varten suunniteltavat asemakaavat valmistellaan niin, että raitiotiereittiä voi liikennöidä myös linja-autoilla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tampere päätti raitiotiehankkeen jatkamisesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat