Kokeile kuukausi maksutta

Alman maakuntalehdet: Teiden kunnostamiseen tulossa lisää rahaa

Hallitus aikoo löytää lisää rahaa perusväylänpitoon budjettiriihessä, kertovat Alma Aluemedian maakuntalehdet. Niiden tietojen mukaan lisärahoitusta pyritään etsimään jopa kymmeniä miljoonia euroja. Yhtenä vaihtoehtona on myös eri hankkeiden rahoituksen uudelleenarvioiminen.

Hallitus aikoo löytää lisää rahaa perusväylänpitoon budjettiriihessä, kertovat Alma Aluemedian maakuntalehdet. Niiden tietojen mukaan lisärahoitusta pyritään etsimään jopa kymmeniä miljoonia euroja. Yhtenä vaihtoehtona on myös eri hankkeiden rahoituksen uudelleenarvioiminen.

Maaliskuun kehysriihessä tehdyn päätöksen mukaan perusväylänpidosta leikattaisiin ensi vuonna sata miljoonaa euroa. Liikenneministeri Paula Risikko (kok.) kuitenkin vahvistaa lehdille lisärahan etsimisen.

”Sadan miljoonan leikkaus oli tosi paha juttu. Silmät ovat monilla auenneet kuin kissanpojalla, että nyt on otettu väärästä paikasta”, Risikko kuvailee maakuntalehdissä.

Perusväylänpitoon kuuluvat muun muassa maanteiden ja rautateiden ylläpito. Valtio on käyttänyt väylänpitoon noin miljardin vuodessa.

www.aamulehti.fi

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Alman maakuntalehdet: Teiden kunnostamiseen tulossa lisää rahaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat