Heka korjaa vuokra-asuntojaan 75 miljoonalla

Helsingin kaupungin asunnot aikoo korjata ensi vuoden aikana omistamiaan vuokra-asuntoja yhteensä 75 miljoonalla eurolla.

Helsingin kaupungin asunnot aikoo korjata ensi vuoden aikana omistamiaan vuokra-asuntoja yhteensä 75 miljoonalla eurolla.

Suuria peruskorjauksia tehdään nyt varsinkin 1960-luvun lopun ja 1970-luvun alun asuinrakennuksiin. Hekan taloissa tehdään keskimäärin 12-15 peruskorjausta vuodessa. Noin 25-30 vuoden välein tarvittavat peruskorjaukset ovat laajoja ja kalliita hankkeita, jotka edellyttävät usein asunnosta pois muuttamista.

”Suunnitelmallisen peruskorjauksen ansiosta Heka-talot ovat usein paremmassa kunnossa kuin muut saman ikäiset rakennukset Helsingissä. Tämä johtuu siitä, että korjauksiin ryhdytään oikeaan aikaan: ei liian aikaisin mutta ennen kuin rakennukset ovat todella surkeassa kunnossa, Sanoo Hekan tekninen päällikkö Marko Parkkali.

Toisin kuin yksityisomisteisissa taloyhtiöissä, Hekan asukkaat eivät joudu vastaamaan korjauksista yksin vaan kulut jaetaan tasan joko alueelle tai koko Helsingin laajuudelle. Siten ne eivät muodostu yhdelläkään talolle tai asukkaalle kohtuuttomiksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Heka korjaa vuokra-asuntojaan 75 miljoonalla”

Vastaa