Pohjola Rakennus uudistaa Martinlaakson liikekeskuksen

Pohjola Rakennus Oy Uusimaa on voittanut Vantaalla sijaitsevan Martinlaakson liikekeskuksen toteutus- ja suunnittelukilpailun suunnittelijoinaan arkkitehtitoimisto Petri Rouhiainen, maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä ja Sito.

Martinlaakson uusi liikekeskus, näkymä Martinlaaksontieltä.

Kilpailu oli kutsukilpailu, jossa haettiin ostajaa ja toteuttajaa Martinkeskuksen kaupalliselle korttelille. Vanhan liikekeskuksen tilalle on tarkoitus rakentaa uusi laadukas korttelikokonaisuus.

Voittanut ehdotus täytti Vantaan kaupungin kilpailulle asettamat tavoitteet, joissa yhdistyvät asuminen, liiketilat ja lähipalvelut. Voittaneeseen ”Laulu kahdesta pennistä” -ehdotukseen sisältyy arviolta 260-300 vapaarahoitteista omistus- ja vuokra-asuntoa sekä seniorikotia. Lisäksi kohteeseen rakennetaan kivijalkaliiketilaa, päivittäistavarakauppa ja maanalainen pysäköintitaso.

Kaupunki käynnistää alueen asemakaavoituksen aikaisintaan loppuvuodesta 2014 ja sen arvioidaan valmistuvan syksyllä 2015. Rakentaminen aloitettaneen vuoden 2016 alkupuoliskolla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pohjola Rakennus uudistaa Martinlaakson liikekeskuksen”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi