Kokeile kuukausi maksutta

Skangass päätti rakentaa LNG-terminaalin Poriin

Gasum Oy:n ja norjalaisen Lyse Energia AS:n omistama Skangass Oy on tehnyt investointipäätöksen 30 000 kuutiometrin laajuisen LNG-terminaalin rakentamisesta Porin Tahkoluotoon. Terminaalin on tarkoitus valmistua syksyllä 2016. Skangass on valinnut hankkeelle pääurakoitsijat sekä tavarantoimittajat.

Hankkeen keskeisimmät yhteistyökumppanit ovat Neste Jacobs Oy (suunnittelu-, hankinta-, toteutus- ja projektinjohtopalvelusopimus), KVL-Tekniikka Oy (aluerakennus ja paalutustyöt sekä FCC Industrial (varastosäiliö). FCC Industrialin alihankkijoina hankkeessa toimivat muun muassa Destia Oy ja Rudus Oy. Rakennushankkeen arvioitu työllistämisvaikutus on 250 henkilötyövuotta.

”Investointipäätöksen myötä rakennushanke etenee nopeasti. On todella tärkeää, että Porin terminaali valmistuu tavoiteaikataulussa ja pääsemme aloittamaan toimitukset olemassa oleville sekä uusille asiakkaillemme”, johtaja Tommy Mattila Skangassista kertoo.

Valtio myönsi syyskuussa Skangassille noin 23,4 miljoonan euron energiatuen Porin terminaalihankkeelle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skangass päätti rakentaa LNG-terminaalin Poriin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat