Helsingin kiinteistölautakunta käsittelee tulevassa kokouksessaan urakkatarjousta, joka koskee Helsingin taidemuseon tilojen remonttia Tennispalatsissa.

Stara saamassa Taidemuseon laajennusurakan

Helsingin kiinteistölautakunta käsittelee tulevassa kokouksessaan urakkatarjousta, joka koskee Helsingin taidemuseon tilojen remonttia Tennispalatsissa.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Kulttuurien museolta tyhjiksi jäävät näyttely-, konservointi- ja työtilat liitetään osaksi Helsingin taidemuseon nykyisiä tiloja. Samalla taidemuseon toiminta keskitetään kokonaan Tennispalatsiin, ja museon näyttelytilat laajenevat noin 1 400 neliöstä noin 2 600 neliöön.

Tilojen muuttaminen taidemuseon käyttöön sopiviksi edellyttää mittavia muutostöitä, joiden tavoitteena on parantaa museon palveluita ja saavutettavuutta sekä lisätä sen näkyvyyttä Tennispalatsissa. Remontin yhteydessä museoon rakennetaan muun muassa uusi auditorio sekä hissi näyttelykerrosten välille. Lisäksi tilojen ilmastointi- ja kostutusjärjestelmä uusitaan. Remontoitava ala on yhteensä noin 5 600 neliötä

Kaupungin rakentamispalvelu Stara on jättänyt hankkeen kokonaisurakasta tarjouksen, jonka arvonlisäveroton hinta on noin 2,5 miljoonaa euroa. Jos kiinteistölautakunta päättää hyväksyä Staran jättämän urakkatarjouksen, päästään muutostyöt aloittamaan syyskuussa. Museo on suljettu remontin ajan, ja se avataan yleisölle jälleen syksyllä 2015.

Tennispalatsin tontti on kaupungin suorassa omistuksessa, ja rakennuksen omistaa kaupungin omistama Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Tennispalatsi. Kokonaisurakka on tarkoitus jakaa siten, että kiinteistöosakeyhtiö tilaa, omistaa ja ylläpitää rakennukseen kiinteästi asennettavan talotekniikan ja hissin, ja kiinteistöviraston tilakeskus tilaa muutostyöhankkeen muilta osin.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Stara saamassa Taidemuseon laajennusurakan”

  1. Pyydän uutisoimaan myös toteutuvan kokonaishinnan urakan valmistuessa.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi