Kokeile kuukausi maksutta

Tampere etsii Kunkun parkille rakentajaa ja investoijaa

Tampereen kaupunki aikoo käyttää uutta mallia parkkitalon toteutuksessa.

Tampereen kaupunki aikoo käyttää uutta mallia parkkitalon toteutuksessa.

Tampereen kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 1.9. käynnistää hankintalain mukaisen kilpailutuksen kaupungin keskustan alle rakennettavan Kunkun parkkiluolan operoinnista ja toteutuksesta. Tavoitteena on etsiä sellainen toteutusmalli, jossa kaupungille ei synny suoria kustannuksia, vaan kaupunki mahdollistaa pysäköintitilan rakentamisen. Rakentaja ja toimija vastaa investoinnista.

Kaupungin keskustan länsipuolen pysäköinnin ja huoltoliikenteen järjestelyt ovat tärkeä osa Tampereen keskustan kehittämisohjelmaa. Asemakaavan laatiminen ja ympäristövaikutusten arviointi on käynnissä.

Alustavaa parkkiluolan hankesuunnittelua tehdään jo asemakaavan laatimisen yhteydessä, jotta maanalaisen pysäköinnin taloudellinen ja tekninen toteuttamiskelpoisuus voidaan varmistaa. Tähän tarvitaan myös tulevan pysäköintitilan operoijan näkemystä ja osaamista. Siksi hanke kilpailutetaan jo tässä vaiheessa.

Kaupungin tehtävänä on kaavoituksella ja ympäristövaikutusten arvioinnilla mahdollistaa pysäköintiluolan rakentaminen. Kun asemakaava on laadittu, vastuu hankkeesta siirtyy valitulle pysäköintitilan toteuttajalle.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Tampere etsii Kunkun parkille rakentajaa ja investoijaa”

  1. Eikös juuri rakennettu Hämpin Parkki ole huomattavassa vajaa käytössä,

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat