Kokeile kuukausi maksutta

TVO:n ydinvoimaluvan päätös ei mene eduskuntaan

Teollisuuden Voima TVO:n ydinvoimaluvan täydennys ei etene eduskunnan käsittelyyn. Hallitus äänesti elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren esityksestä. Esitys hakemuksen hylkäämisestä voitti äänin 10–3

Teollisuuden Voima TVO:n ydinvoimaluvan täydennys ei etene eduskunnan käsittelyyn. Hallitus äänesti elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren esityksestä. Esitys hakemuksen hylkäämisestä voitti äänin 10–3

Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) olisi halunnut, että asia viedään eteenpäin eduskunnalle. Hänen kannallaan olivat SDP:n ministerit Lauri Ihalainen ja Krista Kiuru.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) esitti viime viikolla TVO:n lisäaikahakemuksen hylkäämistä. TVO:n ydinvoimalupaa voidaan käsitellä eduskunnassa vain, jos valtioneuvosto päättää viedä sen sinne.

Rinteen mielestä TVO ei saanut yhdenvertaista kohtelua, kun hallitus hylkäsi sen ydinvoimaluvan. Hakijoiden yhdenvertainen kohtelu olisi edellyttänyt, että sekä Fennovoiman että TVO:n luvat olisi viety eduskunnan tarkasteltavaksi, Rinne sanoo SDP:n tiedotteessa.

Molemmissa hakemuksissa oli Rinteen mukaan kyse hankkeiden toteuttamiseen liittyvien epävarmuustekijöiden huomioon ottamisesta.

TVO harmittelee

TVO harmittelee, ettei eduskunta päässyt ottamaan kantaa ydinvoimaluvan täydennyshakemukseen. TVO:n toimitusjohtaja Jarmo Tanhua sanoo tiedotteessa, että eduskunnan kannan kuuleminen olisi ollut oikein ja kohtuullista.

Tenhua muistuttaa, että eduskunta on aikanaan todennut Olkiluoto 4 -ydinvoimalaitosyksikön yhteiskunnan kokonaisedun mukaiseksi selvällä äänten enemmistöllä.

Tanhua hämmästelee, kuinka hankalaa teollisen investoinnin tekeminen on Suomessa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “TVO:n ydinvoimaluvan päätös ei mene eduskuntaan”

  1. Olisipa ollut venäläisomistuksessa tvo niin lupa olisi ollut läpihuutojuttu. Ihmetyttää kokoomuksen hinku natoon samalla lipastaan itään ydinvoimalla.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat