Kokeile kuukausi maksutta

TVO ei anna arviota Olkiluoto 3:n valmistumisajasta

Teollisuuden Voima (TVO) ei toistaiseksi anna arviota Olkiluoto 3 -ydinvoimalan valmistumisajasta. Syynä on TVO:n mukaan se, että yhtiö ei ole saanut pyytämäänsä aikataulun päivitystä laitostoimittaja Areva-Siemensiltä. Arevan oli määrä toimittaa aikatauluselvitys tämän vuoden alkuun mennessä.

Teollisuuden Voima (TVO) ei toistaiseksi anna arviota Olkiluoto 3 -ydinvoimalan valmistumisajasta. Syynä on TVO:n mukaan se, että yhtiö ei ole saanut pyytämäänsä aikataulun päivitystä laitostoimittaja Areva-Siemensiltä. Arevan oli määrä toimittaa aikatauluselvitys tämän vuoden alkuun mennessä.

Areva puolestaan korostaa, että aikataulun tekemiseen tarvitaan kaikkien osapuolten sitoumus.

”Ilman sitä aikataulua ei voida paljastaa. Areva ja TVO työstävät paraikaa yhdessä suunnitelmaa, johon voimalan valmistumisen ajoitus pohjautuu”, Arevan viestintäjohtaja VIrginie Moucquot-Laiho kertoo.

Voimalaitosprojektin johtaja Jouni Silvennoinen TVO:sta painotti, että voimalan rakentaminen on hyvin pitkällä.

Satakunnan Eurajoelle rakennettavan ydinvoimayksikön piti alun perin tuottaa sähköä jo 2009.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “TVO ei anna arviota Olkiluoto 3:n valmistumisajasta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat