Kokeile kuukausi maksutta

TTY:n vastine professorien valintaan

Rakennuslehti uutisoi 23. lokakuuta, että Tampereelle tulee viisi  uutta professoria.  TTY:n mielestä uutisesta saattoi saada käsityksen, että valintoja olisi jo tehty ja professorien haku olisi rajoittunut vain Suomeen. Julkaisemme TTY:n vastineen professorien valintaan.

Rakennuslehti uutisoi 23. lokakuuta, että Tampereelle tulee viisi  uutta professoria.  TTY:n mielestä uutisesta saattoi saada käsityksen, että valintoja olisi jo tehty ja professorien haku olisi rajoittunut vain Suomeen. Julkaisemme TTY:n vastineen professorien valintaan.

TTY:n vastine:

Rakennuslehdessä julkaistiin 23.10. uutinen TTY:n tulevista rakennustekniikan tenure-track professorinimityksistä. Uutisesta sai käsityksen, että valinnat olisi jo tehty. Valintaprosessi on vielä kesken. Hakijoiden pitämistä opetusnäytteistä ei voi tehdä johtopäätöksiä tulevista nimityksistä. Uutisesta sai myös virheellisen käsityksen, että haku olisi rajoittunut suomalaisiin hakijoihin. Tenure-track-tehtävien haut ovat aina kansainvälisiä, ja tehtäviin pyritään löytämään ja nimittämään henkilöt, joilla on parhaat mahdollisuudet työssä onnistumiseen.

Tampereen teknillisen yliopiston tenure track on professorin tehtävään tähtäävä nelivaiheinen urapolku. Rekrytointi perustuu avoimeen kansainväliseen kilpailuun, jossa keskeisenä kriteerinä on rekrytoitavan potentiaali edetä tenure track -polun vaativimpiin tehtäviin. Valinta tehtäviin edellyttää huippuosaamista tutkimuksessa tai taiteellisessa työssä ja tähän liittyvässä opetuksessa sekä TTY:n strategisten tavoitteiden tukemista näissä tehtävissä. Hakijalta edellytetään erittäin korkeatasoista pätevyyttä kansainvälisellä tasolla kaikilla arvioitavilla osa-alueilla.

Matti Pentti
Rakennustekniikan laitoksen johtaja
Tampereen teknillinen yliopisto

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “TTY:n vastine professorien valintaan”

 1. TTY:ssä olisi hyvä opiskella myös luetun ymmärtämistä. Kirjoitin:

  – ”Opetusnäytteen antoi. Neuvottelut hänen kanssaan ovat kesken.”
  – ”Asian pitäisi ratketa joulukuuhun mennessä.”
  – ”Arvioitavat ovat kotimaisia.”

  Ehkä julkisuuslakiinkin olisi hyvä perehtyä. Professoriehdokkaiden näyteluennot ovat julkisia, ja niistä on tiedotettu yliopistolla.

  Samalla tavalla kerroimme myös Aallon professorivalinnoista, kuten moni on syksyn kiivaasta yliopistokeskustelusta voinut havaita. Sieltä ei ole tullut vastineita. Samalla tavalla kerroimme silloinkin, että neuvottelut ovat kesken. Aina ne eivät ole johtaneet tulokseenkaan, sillä sisäilma-asioista vastaavaksi apulaisprofessoriksi onkin tulossa suomalainen vaikka neuvotteluja oli ensiksi käyty kiinalaisen kanssa.

  Terveisin:
  Seppo Mölsä

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat