Kokeile kuukausi maksutta

Vanhemmat arvostavat työn laatua, nuoremmat näyttäviä materiaaleja

Tärkeintä kodin remontoinnissa suomalaisille ovat kustannustehokkuus, työn laatu sekä aikataulussa ja budjetissa pysyminen, ilmenee tuoreesta kyselytutkimuksesta. Arvostuksen kohteet vaihtelevat kuitenkin ikäryhmittäin jonkin verran.

Tärkeintä kodin remontoinnissa suomalaisille ovat kustannustehokkuus, työn laatu sekä aikataulussa ja budjetissa pysyminen, ilmenee tuoreesta kyselytutkimuksesta. Arvostuksen kohteet vaihtelevat kuitenkin ikäryhmittäin jonkin verran.

Erityisesti vanhemmalle sukupolvelle remontoijien ammattitaito on erittäin tärkeää (58 %), nuoremmat sen sijaan panostavat vanhempiaan enemmän materiaalien ulkonäköön (54 %). Remontin aikataulussa pysyminen on tärkeämpää vanhemmalle ikäryhmälle (28 %) kuin nuoremmille (15 %). Materiaalien ja palveluiden kotimaisuus on merkityksellistä joka toiselle suomalaiselle iästä riippumatta.

Tiedot selviävät Byggmaxin teettämästä kodinremontointiin liittyvästä kyselytutkimuksesta, johon vastasi yhteensä 1 009 suomalaista.

Tutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista valitsisi kotiinsa aidon puulattian: 33,5 prosenttia suosii parkettilattiaa ja 22,6 prosenttia valitsisi kotiinsa lankkulattian. Vastanneista 28,2 prosenttia haluaa kotiinsa mieluiten kestävän, puuta jäljittelevän laminaattilattian. Etenkin naiset arvostavat aitoa puulattiaa.

Suomalainen remontoi vielä itse

Kyselyn mukaan joka toinen suomalainen ryhtyy pienempiin nikkarointeihin itse. Vastanneista 14 prosenttia kertoo tekevänsä kaikki kodin remontit aina omin voimin.

”Suomalaiset ovat käsillään tekevää kansaa ja haluaisivat remontoida enemmän. Lähes 40 prosenttia kyselyymme vastanneista kertoo oppineensa remontoinnin perustaidot omilta vanhemmiltaan. Joka viides (21,3 %) suomalainen haluaisi mieluiten remontoida itse, mutta taitojen puuttuessa apua tarvitaan ammattilaisilta”, aluepäällikkö Rainer Sundkvist Byggmaxilta kertoo.

Vastanneista 14,8 prosenttia myöntää, ettei vasara pysy kädessä lainkaan. Taitojen puuttumisen lisäksi suurimpia haasteita remontoimisessa ovat tutkimuksen mukaan budjetissa pysyminen (21 %), ajan puute (18,3 %) sekä epämukavuus ja sotkuisuus remontin aikaisessa asumisessa (14,6 %).

Kyselyn mukaan suomalaiset käyttävät melko vähän aikaa kodin yleisiin kunnostustöihin. Vastanneista 23,1 prosenttia kertoi käyttävänsä vain yhden päivän vuodessa kodin kunnostustöihin, kun taas 40 prosenttia kertoi käyttävänsä vuodessa 1-5 päivää kunnostukseen.

Lähes joka viides (19,2 %) kyselyyn vastannut kertoi keittiön kaipaavan uusia pintoja, kaapistoja tai täysremonttia. Kylpyhuoneremonttia suunnittelee 17,9 prosenttia suomalaisista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vanhemmat arvostavat työn laatua, nuoremmat näyttäviä materiaaleja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat