Kokeile kuukausi maksutta

STTA:n työsulku uhkaa lopettaa työt 5000 sähkö- ja teleasentajalta – Sähköliitto yllättyi ajankohdasta

Sähkötekniset työnantajat STTA on julistanut sähköistysalalle määräaikaisen työsulun. Se alkaa 18. joulukuuta ja jatkuu 14. tammikuuta saakka, elleivät osapuolet pääse sopuun tes-neuvotteluissaan. Työsulun aikana työnantaja voi kieltää työntekijöitä tulemasta töihin. Sulku koskee kaikkia STTA:n jäsenyrityksien työntekijöitä eli 5 000 sähkö- ja teleasentajaa.

Sähkötekniset työnantajat STTA on julistanut sähköistysalalle määräaikaisen työsulun. Se alkaa 18. joulukuuta ja jatkuu 14. tammikuuta saakka, elleivät osapuolet pääse sopuun tes-neuvotteluissaan. Työsulun aikana työnantaja voi kieltää työntekijöitä tulemasta töihin. Sulku koskee kaikkia STTA:n jäsenyrityksien työntekijöitä eli 5 000 sähkö- ja teleasentajaa.

Työntekijäpuolta edustavan Sähköliiton tiedotteessa todetaan, että työnantajapuolen työsulkupäätöksestä huolimatta on jokaisen yksittäisen työnantajan harkittavissa, haluaako se noudattaa päätöstä.

”Työsulkuun päädyttiin, koska työntekijäpuolen vaatimuksena on, että urakkatyössä työryhmän kokoonpanoon työn aikana tehtävät muutokset voidaan tehdä vain työryhmän työntekijäedustajan tai Sähköalan ammattiliiton suostumuksella”, sanoo STTA:n toimitusjohtaja Esa Larsén.

STTA:n näkemyksen mukaan tuotannon järjestäminen kuuluu yrityksille, ei alan työmarkkinaosapuolille.

Sähköliitolle työsulun ajoitus oli yllätys, se lähettämänsä tiedotteen mukaan osasikin odottaa työsulkuilmoitusta. Sähköliiton ja STTA:n neuvottelijat kokoontuivat eilen aamupäivällä valtakunnansovittelijan toimistossa vapaaehtoiseen sovittelutilaisuuteen.

Sähköliiton mukaan neuvotteluja piti jatkaa vielä keskiviikkoiltana ja torstaina ja valtakunnansovittelijan pakeille piti palata perjantaiaamuna. STTA antoi ilmoituksen työsulusta ennen illan neuvotteluiden aloittamista, mikä johti Sähköliiton neuvottelijoiden poistumiseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “STTA:n työsulku uhkaa lopettaa työt 5000 sähkö- ja teleasentajalta – Sähköliitto yllättyi ajankohdasta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat