Kokeile kuukausi maksutta

Sähköistysalan työehtoneuvottelut katkesivat

Sähköistysalan työehtosopimusneuvottelut ovat katkenneet. Sähköteknisten työnantajien mukaan Sähköalojen ammattiliitto keskeytti neuvottelut.

Sähköistysalan työehtosopimusneuvottelut ovat katkenneet. Sähköteknisten työnantajien mukaan Sähköalojen ammattiliitto keskeytti neuvottelut.

Neuvottelujen katkeamisen taustalla on työtekijäpuolen vaatimus siitä, että urakkatyöryhmän kokoonpanoon työn aikana tehtävät muutokset voidaan tehdä vain urakkatyöryhmän edustajan tai Sähköalojen ammattiliiton suostumuksella.

Sähkötekniset työnantajat on ilmoittanut olevansa valmis keskusjärjestöjen 30.8.2013 sopiman työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaiseen palkkaratkaisuun. Sitä pitää työnantajien mielestä kuitenkin täydentää tekstimuutoksella, joka turvaa työnantajalle mahdollisuuden työnjohto-oikeutensa nojalla tarvittaessa muuttaa urakkatyöryhmien henkilömäärää. Henkilömäärän muutos voi olla tarpeen, jotta sähköistystyöt etenevät ja voidaan luovuttaa tilaajille työmaiden aikataulujen mukaisesti.

Sähkötekniset työnantajat huomauttaa, että viivästykset voivat aiheuttaa työnantajalle suuria taloudellisia vahinkoja viivästyssakkojen ja vahingonkorvausvelvollisuuksien muodossa. Työnantajat eivät voi hyväksyä tilannetta, jossa työnantajilla ei ole itsenäistä mahdollisuutta vaikuttaa viivästyksistä aiheutuviin kustannuksiin.

Sähkötekniset työnantajat STTA on neuvotteluissa toistuvasti tuonut esiin, että työnantajapuoli ei hakemassa yksipuolista oikeutta urakkatöitä koskevien työmaasopimusten purkamiseen.

Sähköistysalan työehtosopimuksen 2012–2014 voimassaoloaika päättyi 30.9.2014. Sähköalojen ammattiliiton toimitusjohtaja Martti Alakoski kertoi STT:lle, ettei liitto vielä suunnittele työtaistelutoimia. Hän toivoo, että neuvotteluja päästään jatkamaan ensi viikolla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sähköistysalan työehtoneuvottelut katkesivat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat