Ateneum-rakennuksen uudistustyöt etenevät suunnitellusti

Suomen tunnetuimpiin rakennuksiin kuuluvan Ateneumin viimeisin laaja peruskorjaus on tehty 1980-luvulla. Parhaillaan rakennuksessa on meneillään vesikaton uudistamistyö, joka on osa rakennuksesta laadittua pitkäntähtäimen korjaussuunnitelmaa, Senaatti-kiinteistöt tiedottaa.

Suomen tunnetuimpiin rakennuksiin kuuluvan Ateneumin viimeisin laaja peruskorjaus on tehty 1980-luvulla. Parhaillaan rakennuksessa on meneillään vesikaton uudistamistyö, joka on osa rakennuksesta laadittua pitkäntähtäimen korjaussuunnitelmaa, Senaatti-kiinteistöt tiedottaa.

Myös valaistusta uudistetaan ja ilmastointia ja jäähdytystä tehostetaan.

Ateneum-rakennuksen vesikatosta tehdään paremmin tuulettuva ja kattolasi-ikkunoiden lämmöneristystä parannetaan energiataloudellisemmaksi. Hyvällä lämmöneristyksellä sekä ullakolle lisättävällä ilmanvaihdolla voidaan vaikuttaa merkittävästi sisäolosuhteisiin, jotka museorakennuksissa ovat erityisen vaativat.

Työn aikataulutus ja eteneminen on suunniteltu siten, että korjaustyöllä olisi mahdollisimman vähän vaikutusta taidemuseon toimintaan. Näyttelytoiminta on jatkunut Ateneumissa normaalisti korjauksen aikana, eikä korjaustyö ei ole haitannut museokokemusta. Vain kolmas kerros on remontin aikana poissa näyttelykäytöstä.

Sibelius ja taiteen maailma –näyttely on päässyt korjaustöistä huolimatta hienosti juhlistamaan sitä, että kansallissäveltäjämme Jean Sibeliuksen syntymästä on tänä vuonna kulunut 150 vuotta.  Näyttely on esillä Ateneumissa 22.3. saakka.

Uudistustöistä ja niiden kustannuksista vastaa kiinteistön omistajana Senaatti-kiinteistöt. Suunnittelu on tehty tiiviissä yhteistyössä Museoviraston asiantuntijoiden kanssa. Työ valmistuu syksyllä 2015.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ateneum-rakennuksen uudistustyöt etenevät suunnitellusti”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi