Ateneum saa uuden vesikaton

Senaatti-kiinteistöt aikoo uudistaa 1880-luvulla valmistuneen Ateneumin vesikaton. Uudistustöiden suunnittelu on parhaillaan käynnissä. Senaatti-kiinteistöt on hakenut työlle rakennusluvan ja kilpailuttaa urakoitsijat tänä syksynä. Ateneumin vesikaton uudistustöiden on tarkoitus käynnistyä helmikuussa 2014 ja valmistua lokakuussa 2015.

Senaatti-kiinteistöt aikoo uudistaa 1880-luvulla valmistuneen Ateneumin vesikaton. Uudistustöiden suunnittelu on parhaillaan käynnissä. Senaatti-kiinteistöt on hakenut työlle rakennusluvan ja kilpailuttaa urakoitsijat tänä syksynä. Ateneumin vesikaton uudistustöiden on tarkoitus käynnistyä helmikuussa 2014 ja valmistua lokakuussa 2015.

Uudistuksessa Ateneum-rakennuksen vesikatosta tehdään paremmin tuulettuva ja kattolasi-ikkunoiden lämmöneristystä parannetaan energiataloudellisemmaksi. Hyvällä lämmöneristyksellä sekä valoullakolle lisättävällä ilmanvaihdolla on merkittävä vaikutus muun muassa sisäolosuhteisiin, jotka museorakennuksessa ovat erityisen vaativat.

Ateneumin viimeisin laaja peruskorjaus on tehty 1980-luvulla.

Ateneumin ohella myös 15-vuotiaan Kiasma-rakennuksen ylläpito- ja parannustöiden tarvekartoitus ja suunnittelutyö ovat käynnissä. Kevään 2013 aikana suoritetun itäjulkisivun räystäslinjan korjauksen jälkeen suunnitelmissa ovat katon energiatehokkuuden parantaminen ja rakenteiden ajanmukaistaminen. Tarvekartoitus ja suunnittelutyö valmistuvat loppuvuoden 2013 aikana, minkä jälkeen tiedetään ja kerrotaan tarkemmin suunnitelmista ja aikataulusta.

Uudistustöistä ja niiden kustannuksista vastaa kiinteistöjen omistajana Senaatti-kiinteistöt. Uudistusten suunnittelu on tehty tiiviissä yhteistyössä Museoviraston asiantuntijoiden kanssa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ateneum saa uuden vesikaton”

Vastaa