Kokeile kuukausi maksutta

Rakentajat järjestävät taas työturvallisuusviikon

Rakentajat järjestävät koko alaa koskevan toisen yhteisen työturvallisuusviikon 18. – 22.5.2015. Viikkoa vietetään tänäkin vuonna teemalla ”Viisaat kypärät yhteen”.

Rakentajat järjestävät koko alaa koskevan toisen yhteisen työturvallisuusviikon 18. - 22.5.2015. Viikkoa vietetään tänäkin vuonna teemalla "Viisaat kypärät yhteen".

Tänä vuonna nostetaan esiin yritysten keskijohdon rooli työturvallisuuden parantamisessa. Samalla halutaan saada pääurakoitsijat ja aliurakoitsijat yhdessä miettimään turvallisia toimintatapoja. Työturvallisuus on kaikkien työmaalla työskentelevien yhteinen asia ja edellyttää jokaisen sitoutumista.

”Myös yrityksen keskijohdon tulee mieltää työtapaturmien ja ammattitautien aiheuttamat taloudelliset menetykset ja näiden henkilöstölle aiheuttamat kärsimykset. Tapaturmien väheneminen ei vain lisää työhyvinvointia, vaan parantaa myös yrityksen taloudellista tulosta. Myös yhteiskunnalle tapaturmista aiheutuva kustannus pienenee”, Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Tarmo Pipatti sanoo.

Kahden kerroksen rakennusyrityksiä

Rakennusalalla on muodostunut selkeä jako hyvin ja huonosti työturvallisuuttaan hoitaviin yrityksiin. Rakennusteollisuus RT seuraa tarkasti omien jäsenyritystensä työtapaturmia. Kuukausittain tehtävässä tapaturmakyselyssä jäsenyritysten tapaturmataajuus, eli työtapaturmien määrä miljoonaa työtuntia kohden, on ollut noin 20. Keskimääräinen tapaturmataajuus koko rakennusalalla on noin 70.

Rakennusteollisuus RT:n kaikkien jäsenliikkeiden tavoitteena on saada kitkettyä työtapaturmat minimiin työmailla ja tehtaissa vuoteen 2020 mennessä. Tavoitteena on vähentää tapaturmia 30 prosenttia joka vuosi.

Rakennusalan Viisaat kypärät yhteen -työturvallisuusviikon järjestää Rakennusteollisuus RT sekä yhteistyökumppanit Rakennusliitto, Rakli, SKOL, PRO ja viranomaistahot.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentajat järjestävät taas työturvallisuusviikon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat