Kokeile kuukausi maksutta

VVO tahkosi rahaa ennätyssuurella liikevaihdolla

VVO ylsi viime vuonna historiansa suurimpaan liikevaihtoon, 367,9 miljoonaan euroon, missä on 6,1 prosenttia kasvua edellisvuodesta. Liikevaihdosta hieman yli puolet tulee vapaasta liiketoiminnasta ja loput Arava-liiketoiminnasta.

VVO ylsi viime vuonna historiansa suurimpaan liikevaihtoon, 367,9 miljoonaan euroon, missä on 6,1 prosenttia kasvua edellisvuodesta. Liikevaihdosta hieman yli puolet tulee vapaasta liiketoiminnasta ja loput Arava-liiketoiminnasta.

Tulos ennen veroja oli 90,3 miljoonaa euroa, missä on 14,4 miljoonan euron lisäys edellisvuodesta.

Yhtiön mukaan tuloskehitys perustui ylläpitokustannusten hallintaan, pieneen vaihtuvuuteen, hyvään käyttöasteeseen ja alhaisiin rahoituskuluihin.

Epäilemättä hyvä vuokra-asuntojen kysyntä on keskeinen tekijä VVO:n menestyksen taustalla. Kaikkein kalleimpien vuokra-asuntojen kysyntä kuitenkin laski hieman.

Toimitusjohtaja Jani Niemisen mukaan VVO teki viime vuonna noin 300 miljoonan euron investointipäätökset uudisrakentamisesta, valmiiden kiinteistöjen ostoista ja korjaustoiminnasta. Vuoden 2014 lopussa oli rakenteilla 1127 vapaarahoitteista asuntoa.nieminen_jani_

VVO aloitti viime vuonna 856 vapaarahoitteisen vuokra-asunnon rakennuttamisen.

VVO:lle valmistui viime vuoden aikana 750 vuokra-asuntoa. Niistä 120 oli Ara-vuokra-asuntoja.

Ara-tuotantoa ei tehdä

VVO teki viime vuonna päätöksen, jonka mukaan se ei toistaiseksi toteuta vuokra-asuntokohteita yleishyödyllisyyslainsäädännön alaisuuteen. Päätöksen taustalla on yhtiön tilinpäätöstiedotteen mukaan muun muassa muuttuneet viranomaistulkinnat yleishyödyllisyyslainsäädännöstä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 7 kertaa

7 vastausta artikkeliin “VVO tahkosi rahaa ennätyssuurella liikevaihdolla”

 1. Hyvä se on hilata vuokria koko ajan ylöspäin, ”taloudellisista” syistä…

 2. Kyllä ne vuokrat joka vuosi nousee vaikka energia – ja ylläpitokustannuksia hallittaisiin miten. Niin hyvin hallitaan, että joka kerta vuokria nostetaan juuri energia- ja ylläpitokustannusten nousun takia.

 3. Älkää tehkö niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä opetan sanoo:

  Kyllä ay-liikkeen kelpaa, kun saa taas osinkoja varmaan 19 mijl. euroa verovapaasti. Osingot syntyvät yhteiskunnan vuokralaisille maksamasta asuntotuesta.
  Nalle sentää maksaa veroja osingoistaan, mutta ay-liike ei. Siinä on todellinen kapitalisti.

  1. Kerro tarkemmin, miten osingot saa verottomiksi ?

 4. Oiskohan mitään syytä just nyt rakennuttaa ARA-kämppiäkin? Niillä nykyinen varaus ja osingotkin on tienattu.
  Velvottaisiko se ay-liikettä?

 5. Ammattiliitot perustivat VVO:n rakennuttamaan edullisia asuntoja ay-liikkeen jäsenille eli niiden omistajile. Ay-liikkeen johto on rahanhimossaan unohtanut tämän perusidean. Osingot kiinnostavat, mutta ei kohtuuhintaisten asuntojen tekeminen omistajille. Ay-liikkeet ovat tässä suhteessa täysin isännättömiä taloja, jossa johtajat katsovat vain omaa etuaan.

  Esimerkiksi Rakennusliiton Matti Harjuniemen on turha hurskatella julkisuudessa Y-Säätiön edustajana, että se ei saa tontteja kohtuuhintaiseen vuokra-asuntotuotantoon, sillä seuraavana päivänä hän menee nostamaan isot osingot VVO:sta, jonka nimenomaan piti noita kohtuuhintaisia asuntoja tuottaa.

  Onneksi sentään PAM:issa ja muutamissa muissa palvelualan järjestöissä on huomattu tuon pelin kaksinaamaisuus. Ne ovat ilmoittaneet, että jos ay-liike ei halua ajaa jäsentensä etua VVO:ssa, niin sitten on parempi, että ne myyvät omistuksensa pois. Rahanhimoisia sijoittajia kyllä riittää.

  Tämäkin ratkaisu olisi kaksinaamaista politiikkaa, sillä rahastamisen sijaan omistajien pitäisi vahtia sitä, että yhtiö toteuttaa alkuperäistä tarkoitustaan. On aivan käsittämätöntä, että demarit, jotka omistavat VVO:n liittojensa kautta puuhastelevat ympäristöministeriössä jonkin Kruunuasuntojen asuntonäpertelyn kanssa, kun niillä on halllnnassaan Suomen suurin vuokra-asuntojen tuottaja.

  Ay-liike voisi ihan avoimesti laittaa jäsenäänestykseen kysymyksen siitä, haluvatko jäsenet kohtuuhintaisia asuntoja itselleen vai isoja osinkoja sijoitettavaksi taas uusiin järjestön omistamiin kiinteistöihin.

 6. Taas 1.3. alkaen nousi vuokra yli 2% juurikin ylläpitokustannusten kasvusta. Talvi on ollut asunnossa todella kylmä vaikka patterit täysillä. Samaan aikaan tehdään 90miljoonaa voittoa ja nostetaan valtiolta tukea. Tuettujen asuntojen tuotanto lopetettiin sen takia ettei niissä voi kiristää vuokralaisilta niin kovia vuokria kuin halutaan. Mielummin kiristävät ilman tukea kun kysyntä on kuitenkin taattu. Ei ahneudella rajaa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat