Kokeile kuukausi maksutta

Yle: Kemijärvelle kaavaillaan 700–800 miljoonaa maksavaa biojalostamoa

Kemijärvelle on valmisteltu jo noin 1,5 vuoden ajan arviolta 700–800 miljoonaa euroa maksavaa biojalostamoa, joka tuottaisi paikallisesta havupuusta tuotteita esimerkiksi tekstiili- ja energiateollisuuteen sekä rehutuotantoon. Suomen metsäkeskuksen Heikki Nivala kertoi asiasta Ylelle.

Kemijärvelle on valmisteltu jo noin 1,5 vuoden ajan arviolta 700–800 miljoonaa euroa maksavaa biojalostamoa, joka tuottaisi paikallisesta havupuusta tuotteita esimerkiksi tekstiili- ja energiateollisuuteen sekä rehutuotantoon. Suomen metsäkeskuksen Heikki Nivala kertoi asiasta Ylelle.

Suomen metsäkeskus on vetänyt hanketta, jossa on selvitetty biojalostamon toimintaedellytyksiä. Nivala kertoo selvitysten osoittavan hankkeen kannattavaksi.

Nivalan mukaan investoinnista on tarkoitus päättää vielä tänä vuonna, mutta hän pitää biojalostamon toteutumista todennäköisenä. Nivalan arvion mukaan biojalostamo olisi toiminnassa ennen vuotta 2020.

Biojalostamo ylsi kolmen parhaan joukkoon työ- ja elinkeinoministeriön järjestämässä kansainvälisessä biojalostamokilpailussa, jonka tulokset julkistettiin 24. helmikuuta. Kilpailussa biojalostamon takana olevaksi organisaatioksi ilmoitettiin Kemijärvi-konsortio, mutta sitä ei ole kerrottu, mikä tai mitkä yhtiöt ovat kyseisen konsortion takana. Nivalan mukaan kyseessä on teollinen investoija, joka ei ole ainakaan Stora Enso.

Ylen verkkosivujen uutinen aiheesta löytyy tästä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Yle: Kemijärvelle kaavaillaan 700–800 miljoonaa maksavaa biojalostamoa”

  1. Kukapa olisi arvanut, että Lappi jyrää:biojalostamo, Lgn-terminaali, barentsentern tekevät vajaa pari miljardia ehkä kohta sokli siihen päälle.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat