Kokeile kuukausi maksutta

JM Suomi hamuaa suurempia hankkeita

JM Suomella on tekeillä kaksi isohkoa aluekehityshanketta pääkaupunkiseudulla. Yhtiö sopi viime vuoden lopulla ostavansa Senaatti-kiinteistöiltä Espoon Leppävaarassa sijaitsevan 5,8 hehtaarin alueen. Toinen mittava hanke on Helsingin Herttoniemessä.

JM Suomella on tekeillä kaksi isohkoa aluekehityshanketta pääkaupunkiseudulla. Yhtiö sopi viime vuoden lopulla ostavansa Senaatti-kiinteistöiltä Espoon Leppävaarassa sijaitsevan 5,8 hehtaarin alueen. Toinen mittava hanke on Helsingin Herttoniemessä.

Leppävaaran Puustellinkalliolla sijaitsevan alueen kaavoituksen lähtökohdista ja tavoitteista Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta päätti viime vuoden lopulla. Alueen osallistumis- ja arviointisuunnitelma luonnosvaihtoehtoineen on tullut nähtäville 16. maaliskuuta.

Puustellinkallion tontilla sijaitsee tällä hetkellä Invalidisäätiön omistaman Keskuspuiston ammattiopiston Arlan toimipaikka, joka aiemmin tunnettiin nimellä Arlainstituutti.

”Nykyisin alueella toimivalle Invalidisäätiön koululle kaavoitetaan uudet tilat alueelle, ja sitten muu vapautuva alue tulee pääosin asumiseen ja pienimuotoiseen palvelutoimintaan. Kaupungin ja muiden osallisten tahojen kanssa hahmoteltujen alustavien tarkastelujen mukaan suuruusluokka alueelle on vähän asuntokoosta riippuen noin 800 asuntoa”, JM Suomi Oy:n toimitusjohtaja Markus Heino kertoo.

”Meidän ja Invalidisäätiön tavoitteena on ollut, että vuonna 2017 olisi mahdollista aloittaa uuden koulun ja asuntojen rakentaminen. Se, millä aikataululla hankkeen rakentaminen siitä eteenpäin etenee, on riippuvainen suhdanteista.”

Heinon mukaan alueelle toteutetaan niin omistus-, vuokra- kuin erityisryhmien asuntojakin.

Herttoniemen rakentaminen alkanee vuonna 2018

Toinen suuremman mittakaavan hanke on Herttoniemessä, mistä JM hankki jo syksyllä 2012 ison teollisuuskiinteistön. Kaupungin yleiskaavaluonnoksen mukaan alue on tulossa asuinkäyttöön. Alueen asemakaavoitus käynnistyy vuoden 2015 aikana.

”Siellä ei ole vielä tehty Helsingin kaupungin kanssa osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa, joten sen osalta ei voi vielä antaa tarkkaa arviota asuntomäärästä. Se on kuitenkin arviolta suunnilleen samansuuruinen hanke kuin Leppävaarassa”, Heino toteaa.

Hän arvioi, että rakentaminen Herttoniemessä voisi käynnistyä vuonna 2018.

Lue viime viikon Rakennuslehdestä, mitä konsernijohtaja Johan Skoglund kertoo JM:n tavoitteista Suomessa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “JM Suomi hamuaa suurempia hankkeita”

  1. jm suomi ehtii aloitaa monta työmaata kun mun edelliset jätetään kesken eikä mitään tehdä kunnolla

  2. Suosittelen harkitsemaan vakavasti uudestaan mikäli mielessä on asunnon ostaminen JM:ltä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat