Kokeile kuukausi maksutta

Münchenin ensimmäinen pilvenpiirtäjä uusiutuu 250 miljoonalla eurolla

Hypoverainsbankin HVB Towerin saneeraus suojelukohteena on vaativa hanke. Saneerauksen kustannuksia lisäävät tavoitteet energiansäästössä ja sisätilojen modernisoimisessa.

Vuonna 1981 valmistunut pilvenpiirtäjä on 114 metriä korkea, ja siinä on 27 kerrosta maan päällä sekä neljä maan alla. Erikoisuutena ovat tornin kantavasta rakenteesta riippuvat viisi 5–9-kerroksista sivutornia. Pilvenpiirtäjän ovat suunnitelleet arkkitehdit Walther ja Bea Betz. Korjausrakentamisesta vastaa Henn Architekten.

Rakennuksen 14 000 neliön laajuinen ulkokuori uusitaan lähes kokonaan ja sisälle rakennetaan täysin uudet toimistotilat.

Uutta julkisivua kutsutaan ”ilmastoihoksi”. Jatkossa tuuletus on mahdollista myös ikkunoiden kautta.

Avaamattomat kaksilasiset eristysikkunat on korvattu kaksipuitteisilla ja nelilasisilla ikkunoilla. Raikasta ilmaa pääsee puitteiden välitilaan uloimman puitteen eristyslasin tuuletusaukkojen kautta ja avaamalla sisäiseen puitteen ylärako. Ikkunoiden välitilassa on ylikuumenemiseen automaattisesti reagoivat kaihtimet.

Tornin saneeraus käynnistyi vuonna 2013. Ulkokuoren uusiminen on juuri päättynyt. Hankkeen pitäisi olla valmis vuonna 2019.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Münchenin ensimmäinen pilvenpiirtäjä uusiutuu 250 miljoonalla eurolla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat